måndag, april 02, 2018

Solskens-klassiskt i nya skidspår
13 timmar träning förra veckan, ingen vilodag. Börjar denna vevkan med en ny träning. Eller träning och träning, jag är ute på skidorna i två timmar ungefär. Smyger på i lagom takt, sliter ingenting, speciellt inte i detta drömväder. 

Senast jag åkte här i närheten av hemma så stötte jag på några spårgubbar uppe vid Bjusan som berättade om ett skidspår kring Lomtjärn som jag tidigare inte åkt. Idag fick jag äntligen chansen, efter att först ha åkt upp förbi Bjusan så passerade jag Halla fäbodar och Ollesbodarna innan jag kom tillbaka till Bjusan igen för att åka runt spåret vid Lomtjärn. Visst, det är smalt, halvdåliga spår och så vidare. Men ändå sådan härlig terräng och vädret gör ju sitt till. På mina twin skin så var jag ute i två härliga timmar och åkte nästan ingenting på samma ställe, det var bara upp- och nedfarten mellan Hyttbro och Bjusan som var densamma. Sjukt att göra dessa skidturer i början av april! Det är nog bara bra inför kommande säsong att få så mycket skidåkning det bara går nu i vår. 

Nu väntar en promenad med Alfons i vagnen. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Liten rapport från Stockholmsfjällen (Täby konstsnöspår): Kan meddela att ärkefienderna Stockholms Rullskidklubb, CC1000 etc. inte ligger på latsidan. Blev omåkt av flera olika elitåkare från dessa klubbar när jag cruisade i 4min-fart (skejt). Bedömd fart på dom låg runt 3min/km. När jag frågade vad de tränade väste de fram "lugn A1" med blåröda ansikten...

Ett antal potentiella Vasaloppsvinnare i Sthlm som blir svåra att ta nästa år alltså...

Anonym sa...

haha lugn A1 :D:D:D

Adam Steen sa...

Tack för rapporten, detta låter onekligen skrämmande, ser fram emot fler rapporter med skräckblandad förtjusning!