måndag, maj 28, 2018

Bra födelsedag med hård löpning


Simning 30 minuter i poolen idag igen, 23 varv, vartannat bröstsim och vartannat crawl. Jag tävlade en del i triathlon som yngre. Simning var inte någon stark gren, varken då eller nu. En av mina sista triathlon-tävlingar var en dalacup i Hedemora, då ledde jag upp ur vattnet. Jag hade lånat en gammal cykel av pappa då och var väl inte alltför noga (eller kunnig, var väl omkring 14-15 år gammal) med hur jag satte på hjulet, så på mitten av cyklingen upptäcker jag att jag satt på hjulet så snett att däcket tar emot bakgaffeln och halva damfältet åker till och med om mig. Tävlingen slutar för min del med att jag kastar in cykeln i skuffen och vi åker hemöver utan att ha avverkat någon löpning. 

Får jag en idé för mig, som att jag måste simma 30 minuter i poolen så blir det en sådan stark tvångstanke att jag måste göra det. Trots att jag talat om för mig själv att jag kan ta det lugnt under denna vecka och tillåta mig själv att ha semester. Sjuk hjärna jag har. 

Vi har haft en trevlig dag idag, gått cirka 14 kilometer. Strosat omkring och bara tagit det lugnt. Hemma på hotellet igen så stack jag ut på ett hårdare löppass:

5 minuter uppvärmning - 14 minuter 40”-20” - 9 minuter tröskel - 7 minuter 40”-20”

Jag sprang samma sväng som igår. Upp på berget och tillbaka alltså. Körde första delen av backen i 40”-20”-intervaller, sedan direkt över till tröskel. Kändes väl inte helt bra, men ändå okej. Körde på en del utför berget också, för att ge benen lite extra stryk. Enligt min klocka som synkar med strava så låg jag på sjätte plats av totalt 503 personer, på segmentet upp + ner på berget. Helt okej i alla fall.


Övriga bilder från dagen:
Inga kommentarer: