torsdag, maj 17, 2018

”Bröderna brothers”, Benz, träning och ”fitnessmånad”


”Bröderna brothers”
Alfons har hittat Boss mat- och vattenskålar. Dom är tydligen jätteroliga att leka med, något som för mig var helt nytt. Det är också väldigt roligt att leka med Boss svans, tassar och öron. Boss är dock väldigt snäll och bryr sig knappt. Han brukar slicka Alfons lite försiktigt i ansiktet bara. Härliga killar!

Jobb
En månad kvar till skolavslutningen, åtta jobbdagar kvar.. Kämpa Adam. Bästa tiden på året! Bästa tiden i livet? Försöker verkligen njuta nu så gott det går, även om jag stundtals är obegripligt lättirriterad. 

Benzen då? 
Jag har varit irriterad i lite över en månad för att parkeringssensorerna bak bara har lyst rött. Vanligen brukar det kunna bli fel på en och sedan är problemet löst. För en månad sedan så beställde jag en för lite drygt 300 kronor på bildelar24 (eller vad det heter, detta är inget köpinlägg), en originalsensor kostar drygt 1000 kronor. Jag testade var och en av de fyra sensorerna bak men inget hjälpte. Blev uppgiven och less här ett tag. Tänkte att det eventuellt kunde vara kablaget som ballat ur. Fick en snilleblixt om att beställa en ytterligare på eBay, ifall det kanske var fler än en som var trasiga. Hittade en uppsättning med fyra stycken för 170 kronor och gratis frakt från Kina. Förra veckan så fick jag ett mail från postnord att jag skulle betala tull på 85 kronor för paketet, väldigt överkomligt känner jag. Igår dök paketet upp och sensorerna såg exakt ut som de som sitter original på bilen. Mercedes-stjärna, märkta med Bosch och tillverkade i Spanien. Jag testade att byta EN sensor och direkt funkade hela skiten!! Blev nästan så glad att jag gjorde glädjeskutt därhemma igår. 

Nu är ju frågan om jag ska försöka sälja Benzen, eller ha den kvar?! Kommer troligen inte få något för den, så vi kanske har kvar den. Men det gör ont i mig att ens använda den, jag vill bara ha den stående nytvättad, fulltankad och oanvänd i garaget. Men det är ju inte en hållbar strategi det heller. Så vi får se hur jag gör..Den lilla jäveln till parkeringssensor funkade galant. EBay, vilket jävla kingställe! Finns säkert andra bra saker att köpa där också kan jag tro.

Träningssvammel
Benen är sådär skönt ömma idag. Precis som dom är efter en liten hårdare löpning. Gårdagen måste ju anses som ”en liten hårdare löpning”, för annars vet jag då inte vad som skulle kunna klassas som hårt. Idag skickar jag på igen med styrka. Det blir sista passet med 12:or på gymet, kommer kännas även det. Ser fram emot en fin progression på gymet med allt tyngre vikter och färre repetitioner. Träningen är fan rolig nu, känns som jag förbättrar mig, jag kör tuffa pass och har gjort en del förändringar mot förr. Jag hoppas detta blir bra, jag tror då på det!

”Fitnessmånaden” som aldrig tar slut
Det började ju dagen efter vår Sälenresa. Måndagen den 9:e april. En månad utan godis, fika, glass och hela den biten. Den månaden har väl gått nu väl? Men ändå kämpar vi vidare. Amanda och jag peppar & hetsar varandra nu att låta bli hela vägen fram tills vi åker till Mallorca nästa fredag. Det funkar ändå rätt bra, även om jag är sjukt hungrig ständigt. Kanske inte så konstigt med tanke på hur mycket energi det är i det godis jag annars äter så ofta. Tanken är sen att jag ska försöka hålla mig till att äta godis 1-2 gånger i veckan bara. Det ska nog gå fint. Jag vägde 72,8 kilo igår i alla fall. Sjukt att jag tappar lite i vikt, trots att jag ärer makalösa portioner till lunch och middag. Men jag rör väl på mig lite smått också.. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bara att det att du äger en Benz innebär ju stor sannolikhet att någon galen miljöpartist riskerar att få en stroke. Bara det ett givet argument att behålla den.

Får miljöpartisten dessutom reda på att du äger aktier så är stroken garanterad...

Adam Steen sa...

Hahaha. Dagens sanning x 2 :)