torsdag, maj 17, 2018

Ett jobbigt styrkepass + stakspurter


Övning 6 från mitt TRX-program

Tjenare vänner, byfånar och fans.

Det var tufft idag. Inga pigga muskler. Ska ju egentligen ha en dag emellan tuffa intervaller som igår och styrkan. Men grundplanen var ju Älven runt igår och även en lite tuffare, samt mer högintensiv vecka. Så jag får helt enkelt tåla att jag är lite tröttare ibland. Förhoppningsvis härdar det mig i det långa loppet och det var ju inte heller någon katastrof idag!

Jag tog Elpex-fyrorna och begav mig ner till gymet. På gymet körde jag samma program som den 2:a maj, ni hittar det inlägget här.

På gymet så började jag med tre uppvärmningsövningar med stången, 10 reps vardera: kickstöt, lutande rodd och overhead squats. Därefter så körde jag följande:

Frivändningar 3 x 12, 52,5 kilo
Bänkpress 2 x 12, 67,5 kilo, därefter dog jag i armarna och fick lov att köra 1 x 12 på 65 kilo
Lutande rodd 3 x 12, 47,5 kilo

Magchrunches i cablecross 3 x 12, 91 kilo
Tricepspress i cablecross (låsta armbågar mot sidorna) 3 x 12, 55 kilo

Chins 10 x 8, start varje minut

Fyra TRX-övningar:


Övning 2 som jag kallar denna 3 x 12/sida


Övning 5, ut med ena armen, andra armen och sedan båda armarna 3 x 6 per "grej"

Övning 6, (bilden högst upp) 3 x 20


Latsdrag, eller rodd 3 x 10

Efter att jag var klar på gymet så var det bara att knäppa på mig rullskidorna igen och sedan ge mig ut lagom tills det började regna. Jag åkte upp till Skräddarbacken där jag hittade en lagom backe och körde sedan mina tio spurter på cirka 15 sekunder, jag räknade till 25 stavtag per spurt. Maximal insats. Sjukt jobbigt. Försökte ha 2-3 minuters vila mellan varje. Därefter var jag äntligen klar med dagens pulshöjare. Nu ska det bli gott med mat!

Inga kommentarer: