måndag, maj 07, 2018

Inget halsont längre, spartips och gröna fingrar


Från gårdagens grill-lunch. Egenmarinerad kyckling, sallad, majskolvar, chili, champinjoner, halloumi, med mera. Gott! Jag gillar att laga mat numer, före min 32-årsdag hade mina matlagningar gått att räkna på båda händerna. Och det är ingen lögn. 

Vi var ute på en lagom promenad om nio kilometer igår i det härliga solskenet igår. Jävlar vad jag älskar sol och värme. Egentligen förstår jag inte vad det är som hindrar mig(/oss) från att flytta ner till medelhavet, eller liknande. Jag skulle utan problem kunna tänka mig att bo där. Det får bli ett av mina mål i livet. 

Förutom promenad igår så köpte vi pallkragar, planteringsjord och lite annat. Jag köpte nämligen lite frön förra veckan som vi ska plantera här hemma på gården, bland annat: majs, chili, tomat, morötter, rödbetor och spenat. Det kan nog bli kul! Vi tänker också att vi ska fixa ett potatisland eventuellt. 

Jag är ju ekonomisk av mig och försöker vara sparsam. Men samtidigt så vill jag ju inte handla kläder på lågpriskedjor eller budgetmärken. Jag visste att jag behövde nya shorts, eller jeans-shorts. Kom då på den briljanta idéen att jag klipper av jeans som jag inte använt på länge och gör dom till shorts, då slipper jag köpa nya och dessutom så hade jag ju inga budgetmärken, win-win!


Idag vaknade jag äntligen upp utan halsont. Att det ska behöva ta två hela dagar för att bli frisk från det, har väl aldrig varit med om maken till lång sjukdomsperiod! Jag tar en dag till off från träning dock. Jag och Alfons ska till Falun för att ta hjälp av min pappa att fixa Benzen. Bromsbelägg, olja och filter ska bytas. Sen ska den besiktigas och sedan kanske jag ska försöka sälja den och byta till en nyare, eventuellt. 

Inga kommentarer: