lördag, maj 12, 2018

Inte bara ”tre timmar stak”


Det kanske inte syns på bilden, men idag körde jag åter med mina Oakley Radar Ev,  Flight Jacket i all ära, men Radar Ev är den bågen jag gillar bäst. Troligen stilrenast och framförallt så sitter den grymt bra på huvudet. 

Klockan 08 så gav vi oss av idag igen, Adam Larsson och jag. Från varsin sida av staden så letade vi oss så sakteliga till varandra. När vi väl mött varandra så tog vi en fin sväng över Lindan, Floda, Spraxkya och Alderbäcken. 

Ungefär halvvägs så lade vi in ett block med impulser på cirka 90-95% av max. Tio stycken á 20 stavtag, med lika många stavtag i vila mellan. Lyckades skrämma upp pulsen i 167 som mest, snyggt. 

Mina och Adams vägar skiljdes åt vid Islingbybron, då letade jag mig igenom staden igen, bort till Jakobsgårdarna. Väl vid ”Jax” så drog jag till med ett tröskeldrag (tänk långloppsintensitet) upp till toppen av Skräddarbacken. Fick ihop cirka 100 höjdmeter, 15 minuter och 4,61 kilometer. Hade 157 i snittpuls och 167 i maxpuls (energilåg). Perfekt att få till lite sådana här hårdkörningar på slutet av passen, för att simulera långlopp. Det är också något jag kommer köra lite mer utav denna försäsong. Får se om det är bra eller ej. 

Totalt blev det 3,05 timmar och 49,2 kilometer. En bra start på dagen helt enkelt. 

Inga kommentarer: