tisdag, maj 08, 2018

Löpdödsband - 5 x(4+2’)


Två dagars ”sjukdom”, en dags säkerhetsvila och intervaller idag. Anledningen till att jag skriver sjukdom inom citationstecken är att jag inte tror det var någon förkylning. Jag tror det var en liten allergisk reaktion på pollen eller något liknande. Har haft lite huvudvärk, nästäppa och kliande ögon nämligen. Jag är inte allergisk, men det ryktas ju om en jävla pollensäsong just i detta nu. Nåväl, är träningsbar igen och det känns bra!

Idag var jag där igen: varför gör jag det här? Vad håller jag på med? Ska jag inte strunta i detta och dra hem? Och så vidare. Tankarna kom på första intervallen, av tio...

Här är dagens pass, med hjälp av siffror från pulsklockan:

- Löpning till gymet (i barüber): 16,42 min, 3,78 km, 4,26 min/km

- Löpintervaller på bandet: 

Fem set med: 4 minuter, 16 km/h, 4% - 1 min vila - 2 minuter, 17,5 km/h, 2,5% - 2 minuter vila


Pulskurvan avser intervallerna inne på bandet 

- Löpning hem från gymet, längs med stora delar av Blodomloppet-banan (i barüber, motvind 50% cirka): 34.25 min, 8,02 km, 4,18 min/km

Bra pass idag! Kände ingenting från den eventuella sjukdomen, löpningen börjar kännas bättre, men långt ifrån bra, kul att ta lite steg i alla fall. Fint att först få blåsa ur mig rejält inne på bandet (188 maxpuls) och sedan få ”flyta” omkring tröskeln i drygt en halvtimme på vägen hem. Det är nog fostrande! Nog fan ska dessa pass ge mer än att åka runt och staka med knappt hundra i puls, där jag är hungrig, irriterad och bara vill hem?! Dom där timmarna har jag väl gjort förr?!


Inga kommentarer: