tisdag, maj 15, 2018

Roliga och avslappnande smartphone-aktiviteter

Sin smartphone kan man som bekant använda till mycket. Förutom att ringa kan man som bekant även använda sin smartphone för att skicka meddelanden, surfa på nätet, mäta sin träningsrunda och mycket, mycket mer. 

Men, det går ju även att använda sin smartphone i rent nöjessyfte. Här kommer några tips på roliga och avslappnande saker man kan göra med sin smartphone. 

Lyssna på musik 

Något som alltid är roligt att göra på sin smartphone är att spela på musik, vilket dessutom är avslappnande. Det roliga är ju också att utbudet av musik som man kan nå via sin smartphone är näst intill oändligt. På exempelvis Spotify finns det inte mindre än 20 miljoner olika låtar, vilka skulle ta runt 150 år att lyssna igenom. 

Förutom musik kan man ju via sin smartphone även lyssna på ljudböcker och kanske framför allt poddar, som det också finns ett minst sagt stort utbud av. Numera finns det poddar om mat, träning, mode, ja till och med schack.  Source: Pixabay (CC0) 

Spela spel 

En annan sak som också är både avslappnande och roligt att göra på sin smartphone är förstås att spela spel av olika slag. Utbudet av spel för mobilen växer som bekant hela tiden och det går verkligen att hitta något för alla oavsett om man gillar sport, äventyr, action eller strategi. Det allra bästa är också att många mobilspel är helt gratis att ladda ner. 

För den som ändå känner för att satsa en liten slant finns det numera många sätt att föra över pengar på. Det allra vanligaste sättet är givetvis med hjälp av kreditkort eller liknande, men det finns även en rad andra metoder, bland annat via nätplånbok, via banköverföring eller andra e-tjänster. Det går till och med att spela på faktura och få en casino faktura skickad till sig direkt i sin smartphone. Hos vissa spelsajter går det även att betala med kryptovalutor som bitcoin. 

Hitta middagsinspiration 

Äta bör man annars dör man som det bekant heter, så varför inte då göra ätandet till ett nöje. Ett bra tips kan därför vara att kolla in recept i sin smartphone för att hitta inspiration till nästa middag, vilket även är något som är väldigt roligt att ägna sig åt. 

Framför allt nu när sommaren närmar sig och det även börjar bli hög tid att plocka fram grillen kan det ju vara kul att testa några nya recept eftersom det faktiskt en hel del spännande recept som passar för just grillen.  Source: Pixabay (CC0) 

Lär dig ett nytt språk 

Något annat som kan passa bra att göra med sin smartphone om man har en kvart över eller två och som också är roligt är att lära sig ett nytt språk. Låter det jobbigt? Det är det definitivt inte. I dag finns det en rad olika appar som gör att man på ett ganska roligt sätt kan lära sig ord och fraser på en rad olika språk. En av de bästa språkapparna är Duolingo med vilken man bland annat kan lära sig spanska, franska, tyska och italienska, men även kinesiska, japanska samt de påhittade språken esperanto och klingon.

Inga kommentarer: