onsdag, maj 16, 2018

Saltvattenskvarium


Tjenare mina kära läsare!

Hur många av er har inte haft ett akvarium någon gång i livet? Det kan ju vara allt ifrån en glasskål med några guldfiskar, till ett mer avancerat akvarium med växter, sand/grus, ett flertal olika fiskar, pumpar och så vidare. 

Vi hade både varianten med guldfiskar i en skål, men också den mer avancerade med växter, pump och hela kittet. Jag minns en gång när jag var drygt tio år gammal och skulle stänga en glasflaska på bänken där akvariet stod, flaskan slant på bänken och krossade akvariet så att alla fiskar flöt ut över golvet. Det var inte speciellt kul, jag minns inte om fiskarna klarade sig.. 

Nu har jag just lärt mig att det finns saltvattensakvarium också, rätt så coolt om du frågar mig! På Bioted marin så hittar du allt som har med ämnet att göra, bara in och välja & vraka. Jag hittade själv en massa intressanta varor där.

Det kan hända att vi skaffar oss ett akvarium när vår käre son blir några år äldre. Jag tror det är bra för barn att ha djur av något slag som dom lär sig att ta hand om. Fiskar kan nog vara en bra början för ett litet barn,  även om dom såklart inte ska ha hela ansvaret utan översyn från någon vuxen!

Inga kommentarer: