måndag, maj 14, 2018

Stakat så det dammar i käften


God överklasskväll!

Efter en ”någesånär” välbehövlig vilodag igår så var det på’t igen idag. Jag började förmiddagen med bestyren i trrädgården och strax över sex kilometers promenad med Alfons i vagnen. En snabb handling på Willys hann vi också med, köpte bland annat halloumi som är farligt gott! Givetvis blir det grillat ikväll igen. 

Men ni klickade väl er inte in här för att läsa om promenader och grillkvällar kan jag tro?! Är det något ni skiter i så är det väl just det. 

Jag knäppte på mig rullskidorna i eftermiddags, i sällskap av Måns Sunesson. Måns var med mig i cirka 1,45. Under den tiden så hann vi åka över Norr Amsberg, Bomsarvet och tillbaka till Nygårdarna, med lite skarv här och var. Efter att jag lämnat av Måns så började eländet. Först drämde jag till med tio impulser á 15 stavtag, redan här var jag slut, trött och törstig. Jag brukar inte ha problem med värmen och jag klagar absolut inte, men idag var det rätt tufft att mata på lite hårdare, även för min smak. Jag brukar dricka varje halvtimme ungefär, två minuter efter drickan var jag galet törstig igen, det dammade verkligen i käften idag!! 

Min extrasväng började uppför halva Skräddarbacken ungefär, sedan åkte jag bortåt Lindan och Alderbäcken. Där borta drog jag igång ett tröskeldrag, eller en intervall som jag tänker mig ska efterlikna långloppsfart. Första 15 minuterna är relativt platt och sista 15 är mer eller mindre bara uppför, till toppen av Skräddarbacken, ett perfekt upplägg helt enkelt! Siffror från det draget:

30,22 minuter, 9,87 kilometer, 130 höjdmeter, 25 fallmeter, 162 snittpuls, 175 maxpuls, 19,5 km/h snittfart. Jag använde mina Elpex med 4:or fram och 3:or bak, dom rullar ganska likt 3:or. 

Totalt skramlade jag ihop tre timmar stakning i det härliga men torra solvädret. Vinden var inte heller i 90-100% motvind, kanske endast 5%. Mycket ska man vara med om. 

Inga kommentarer: