söndag, juni 24, 2018

3,15 stakning


Hej kamrater!

Efter en vilodag/segdag med mycket onyttig mat igår så var det idag dags att komma tillbaka i gängorna igen. Dålig sömn den senaste tiden då Alfons varit fortsatt gnällig, samt en liten ”urladdning” på midsommar har satt sina spår, rätt sliten nu alltså.. 

Jag tog mig ändå upp vid sju imorse och drog iväg på ett stakpass tillsammans med Adam Larsson. Skönt med sällskap sådana dagar. Jag körde på mina nya rullskidor med fyror bak och treor fram. Dessa som är helt nya upplever jag som en aning lättare än mina tre år gamla fyror. Det trodde jag inte, men min teori är att hjulen kan rulla lite olika beroende på årsmodell och att det blivit lite lättare rull de senaste åren, men jag kan ha fel. 

Vi körde ut till väg 293 och tog cykelbanan till Falun innan vi vände tillbaka och svängde av ner till Aspeboda och vidare mot Ornäs. Jag hade tänkt skippa impulser idag och nämnde det aldrig för Adam, men när han tog upp det så kände jag mig ändå tvungen att bryta det sega i kroppen och hänga på honom. Vi körde tio stycken med tio stavtag, fick ändå till det skapligt och tyckte träffen satt helt okej. Skönt det åtminstone. 

Jag valde att följa med Adam hem, för att få lite extra tid. När vi svängde av Faluvägen och åkte upp mot Bergebo så åkte Adam på den väldigt smala trottoaren och jag åkte på vägen. Ganska direkt så kommer det en refugliknande grej där, vilket gör vägen väldigt smal. Just där så kommer det en dåre i en vit Subaru med registreringsnummer OTB466 och kör om mig så jävla nära att det bara swishar till i armbågen. Sådana där omkörningar gör mig helt galen och jag viftade åt den medelålders man som körde, men han sket fullständigt i det. Jävla idiot! Jag har ju tänkt många gånger att jag ska slå ut staven på bilarna som kör om sådär, men man är ju aldrig beredd på det när det väl händer. Hur svårt ska det vara att hålla ut när man kör om och vänta med att köra om när man får möte?! Vi har lika stor rätt att vara efter vägarna som dom där lata bilförarna!! 

Det blev 3,15 timmar, 51 kilometer och 350 höjdmeter. Mer orkade jag inte idag. Efteråt har jag följt med Amanda på cykel 15 kilometer när hon åkte rullskidor. Kul att hon vill åka, det supportar jag gärna! 

Inga kommentarer: