onsdag, juni 06, 2018

75 minuter effektiv intervalltid


Godkväll kära vänner. 

Under förmiddagen så har jag åter avverkat ett bra pass. Tufft, jobbigt, hårt, men förhoppningsvis väldigt givande! Det blev stakning på mina Elpex med fyror fram och treor bak. Dom rullar ganska exakt som treor och jag inväntar ett par nya med omväxlande position på hjulen. Hela den historien kan ni vid det här laget. 

Jag började med att värma upp i cirka 30 minuter, så jag tog mig ut ur Borlänge och till riksväg 293. Inget snurrande i Skräddarbacken idag, jag får inte åka runt där för mycket, folk tror väl att jag är än mer galen än vad jag är.. Jag ville få till ett pass på platten och i böljande terräng. Ett pass som skulle varieras mellan olika farter som jag strax ska berätta mer om. 

Som vanligt ju närmare intervallerna jag kom, desto mer började jag känna efter, ju sämre kändes det och desto mer började det blåsa MOTVIND! Ingen skräll alltså och jag hade kvällen innan försökt förbereda mig på det, utan större framgång, skulle det visa sig när jag väl befann mig i situationen.. Jag ska heller inte sticka under stolen med att jag blir rejält psykad av folks snitthastigheter på distanspass framförallt, men även intervallpass. Håller jag mig på eller strax över 20 km/h med mina ganska slitna 3-4:or på intervallerna så vet jag att det är bra fart för mig, inte sällan är hastigheten lägre än så också. Jag vet att det för mig är tufft att åka fortare, framförallt ensam. Att ens klara en intervall, väldigt kort på mina fyror över 20 km/h är i det närmsta en omöjlighet. Men sen är man väl en trött jävel också.

Nåväl. Till intervallerna. Och siffrorna. Jag körde mina intervaller över: Vallmora - Smedsbo - Aspeboda - Ornäs - Hönsarvet - Domnarvet. Med följande upplägg:

20 min långloppsfart 
3 min vila
10 min 10”-20”
3 min vila
15 min långloppsfart
3 min vila
10 min 30”-30”
3 min vila
10 min långloppsfart
3 min vila
10 min 70”-20”

Nedan följer mina smått mediokra siffror:


Jag åkte med vätskeryggsäck och sportdryck, det var rätt välbehövligt och skönt att ha. Idag blev det dock bara 1,5 liter vätska drucket under de 2,35 timmarna (46,7 km) jag var ute. Lite skillnad mot i måndags när jag drack närmare fyra liter på fyra timmar  det har aldrig hänt förr. 

Tack för idag!

Inga kommentarer: