måndag, juni 04, 2018

Fyra timmar stakning - sopslut


Jag kanske var en aning övermodig när jag planerade att staka i fyra timmar idag. Rullskidsformen var inte vad den borde vara kände jag. Men det är väl inte hela världen i början av juni, jag har några mil kvar att avverka innan snöpremiären. 

Dagens vända blev rätt tuff för undertecknad: Skuggarvet - Lugnet - två vändor upp till hoppbackarna, en åt vardera håll - Aspebodavändan (lagom kuperad runda på cirka 30 kilometer) - två nya vändor till hopptornen - Skuggarvet. 

Vid lugnet för andra gången, efter tre timmar så var jag tvungen att fylla i vätskeryggsäcken då vätskan nästan var slut. Jag var sjukt törstig idag. 

Sista backarna upp emot skuggarvet höll jag knappt på att klara, musklerna var riktigt slut. Inte energilåg, tror att jag har en bra förmåga att bränna fett och jag väggar sällan. Men musklerna är inte vana vid så lång stakning och så många backar. Bra och nyttig genomkörare! 

Jag skramlade ihop 940 höjdmeter och 65 kilometer under mina fyra timmar på mina Elpex 4-3:or. 

Edit klockan 20:15. Jag glömde nämna att jag åkte med ett stort gäng på cirka 25 personer från DSA, kul att träffa alla där! Även om jag tidigt blev avställd av dom flesta. Helt sjukt vad dålig jag verkar vara nu alltså. Nu får vi i BSA dra åt tumskruvarna, spotta i nävarna och gaska upp oss!

Inga kommentarer: