fredag, juni 08, 2018

Kuperad morgonlöpning


Tjenare och god förmiddag. Hoppas ni är laddade för en fin fredag och inför en härlig helg!!

Idag började min dag för sista gången detta läsår med skidprofil-träning. Jag körde sedvanligt med endast en kopp kaffe och en halvliter vatten till frukost och cyklade sedan till skolan. Där dök ingen av eleverna upp, jag hade inte fått någon information av varken elever eller lärare, mer än att äldsta årskullen var på klassresa, så jag drog iväg själv efter åtta minuters väntande. Vad ska jag göra liksom? Jag har ju tid avsatt för det. 

Jag hade som fokus att springa kuperat idag. De flesta av min löppass hittills i år har ju varit till och från gymet, samt på löpbandet. Så jag vill vänja benen vid uppförs- samt utförsbackar. Det ska erkännas att jag sprang med en ständig skräck av att träffa på en orm, att springa ensam i skogen när det är sol är något jag försöker undvika så långt jag kan. Idag gick det bra! Sprang lite stigar upp och ner mot Bergebo först och sedan vidare på en lite längre färd upp till ett vindskydd ovanför Medväga, 100 höjdmeter i den fina stigningen, där har jag och Adam Larsson kört skidgångsintervaller för en herrans massa år sedan. 

Passet avslutades runt det ganska kuperade femkilometersslingan som användes som världscupbana den 14:e mars 2001 då Per Elofsson vann före Pietro Piller Cottrer och Johann Mühlegg. Jag var där på plats! 

Det blev 90 minuter, 14 kilometer och 490 höjdmeter. Kände mig fortsatt seg i kroppen, men något bättre än igår. Skönt det. Kanske har jag sovit lite för dåligt de sista dagarna, Alfons sover bättre, men han har varit lite gnällig vid flertalet gånger under de senaste nätterna, så det har blivit några uppvaknanden. Det går nog över snart. 

Avslutningsvis så ska jag dra lite kort kring de reklaminlägg som dyker upp titt som tätt här på bloggen. Det är något ni får leva med, jag behöver dessa för att dra runt lasset det innebär med min idrotts-satsning och med mitt lågavlönade 80%-jobb. Ni märker när det dyker upp sådana. Vad gäller länkarna till idrottsprylar så har jag en deal med Skistart, men jag länkar bara till produkter som jag använder och som jag tycker är bra, där har ni mitt ord på att jag är seriös i mina rekommendationer. Jag har exempelvis nästan inga sponsorer vad det gäller materialet, jag får endast rullskidor från Elpex och stavar från Leki. Skidor, bindningar och pjäxor är något jag inte får, tyvärr. 

Inga kommentarer: