lördag, juni 02, 2018

Långpanna med SimonNär Simon i torsdags bjöd in till Väggenrundan™ så var jag inte sen att haka på. Det visade sig dock rätt snabbt att han inte riktigt åkt den äkta Väggenrundan™, utan en något mildare variant som "avlats" fram av skidåkarna i regionen. 

Det blev dock en fin tur idag med endast Simon i sällskap, tydligen dög det inte för Jesper "Jassenys" Nyström eller övriga kompanjoner i BSA-gänget att haka på, men det går nya tåg. 

Jag rullade hemifrån klockan 08 imorse, mötte Simon strax innan klockan nio i Falun. Vi tog oss sedan via Stennäset till Grycksbo och sedan stora vägen mot Rättvik innan vi till slut fick svänga av till vänster mot Norr Lindberg:Vi hade pratat redan innan om att ta det lugnt idag och det var skönt att bara rulla idag, utan att förta sig, varken på platten, uppför eller skyltspurtsmani. Denna herre hade inga diamantben idag heller, men klart bättre än på cykelpasset på Mallorca i tisdags. Jag känner väl av veckans frossande av god mat och dryck, samt gårdagens gympass en aning. Men jag är strax i gängorna igen.På toppen strax innan Norr Lindberg. Det är numer en riktigt fin väg där, lite trafik och en skaplig stigning. Perfekt för att bli stum i och senare vägga då dessa backar ingår i den riktiga Väggenrundan. 
Två gentila herrar i sina bästa år.Efter Norr Lindberg så tog vi vägen via Tällberg mot Leksand. Här stötte vi på ett stort gäng cyklister, utspridda och även i klungor. Vi åkte samma sträckning som dom ett tag, pratade med några och hade det allmänt trevligt i det grymma vädret och med all publik som hejade längs vägen. Tänk om man alltid kunde ha det så på träningspassen. 


Inne i Leksand så svängde vi av vänster för att ta oss emot Rexbo och Valsan. Folk som cyklade bakom oss ropade på oss att vi skulle åka rakt fram. De verkade inte riktigt förstå att vi inte var med i loppet.. 

Innan turen så stannade vi en liten stund:
Jag passade på att ta en quinoa-sallad med lax. Jag måste ju åtminstone försöka bli slank. Simon valde också ett nyttigare alternativ dagen till ära, nämligen en kdgsignökzhdlguiz. Verkar ha blivit något fel på tangentbordet när jag skulle skriva vad han tog?Vi åkte på många fina vägar idag, här är ett avsnitt mellan Romma och Rönnäs, i närheten av Leksand. Bella Dalarna alltså, det är riktigt fint här, speciellt i området kring Siljan och i dessa grönskande tider!

Jag skrapade ihop 4,57 timmar på klockan, på den tiden hann jag lite blygsamma 143,3 kilometer, men så är det ibland, skönt att ta det lugnt också, speciellt när pulsen var skapligt hög ändå (128 i snitt).  


Efter passet har vi pysslat en massa i trädgården, nu kom just min mamma hit och vi ska till att starta grillen!

Inga kommentarer: