onsdag, juni 13, 2018

Längsta löppasset för året


Ja, den enda fördelen med att det aldrig är sol i Sverige (vi har nog haft våran sommar nu är jag rädd, nu väntar ett halvår med regn och pissväder) är att jag törs ge mig ut i skogen på löpning, utan att vara rädd för ormar. Jag inbillar mig att dom inte är framme lika mycket när det är kallt, blött, regn och pissväder. Nu väntar som sagt en sommar med nyss nämna väder och nästa fredag vänder det för att bli mörkare igen. Men vi ska väl inte vara så negativa nu, det var en väldigt angenäm löptur jag var ute på tillsammans med vår hund Boss. 

Idag så var jag så pass wild and crazy att jag sprang i både orienteringsbyxor och med mina Inov8 x-talon 212 en farlig kombo på stigarna. Benen och kroppen kändes bra i nästan två timmar, inte så konstigt då det tidigare längsta löppasset för året legat på cirka 1,30 timmar/15 kilometer. Ett välbehövligt pass för kommande löptävlingar och för den allmänna härdningen av kroppen, få träningstyper är så effektiva som just löpning! 

Turen jag sprang var: Hyttbro - Halla fäbodar - Trons fäbodar - Snickarbodarna - Muskboberget - Åkersmyran - Tjärnaberget. En lagom tur på 25 kilometer (endast fem kilometer från skamgränsen på 30), 2,30 timmar och 600 höjdmeter. 

Imorgon tar vi skolavslutning och efter det firar vi med stakintervaller, heja!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Nåja, man ska väl inte klaga alltför mkt på vädret i år. Detta var väl första passet som inte gick i "bar über" sedan i början av april?

Adam Steen sa...

Haha sluta. Jag får aldrig träna i barüber :(

Anonym sa...

Din magiska bränna talar emot det påståendet... :D

Anonym sa...

Orienteringsbyxor .... ???
Sjuka tider vi lever i!
Du lär väl synas på o-ringen i Sommar också :)

Adam Steen sa...

Haha, kanske! :)

HAHA, verkligen. Men om du ser mig på o-ringen någon gång så är du välkommen att skjuta mig på plats, jag kommer ALDRIG dyka upp på en orienteringstävling frivilligt.