söndag, juni 03, 2018

Löpbandsinferno och frossa


Tjenare gänget! 

Jag har verkligen fått bekänna färg idag. Uppladdningen inför hade kunnat vara bättre än en vecka i sol med god mat och fem timmars trampande igår. Men jag gjorde ett riktigt bra pass ändå, men det krävdes verkligen att jag grävde djupt i källaren! 

Saftkalaset började med en uppvärmningslöpning till gymet: 16 minuter, 3,78 kilometer. 

På löpbandet sen så körde jag fyra stycken 30”-30” på 18 km/h. Försökte på maxfarten 19,3, men då dog bandet... Så jag fick sänka farten, inte mig emot. 

Efter dessa uppvärmningsintervaller så körde jag sedan igång med helvetet! Tre varv av:

7 minuter @ 10% lutning - 11 km/h
1,5 minuter vila
5 minuter @ 4% lutning - 15 km/h
1,5 minuter vila
3 minuter @ 0% lutning - 17,5 km/h
1,5 minuter vila

Benen var inte stöddiga direkt. De värsta intervallerna var de längsta med den branta lutningen. Sen blev det mer överkomligt. Här är pulskurvan:Efteråt satte jag länge på löpbandet och flåsade. Svetten rann bokstavligen. Jag brukar inte svetta mycket, men nu var det galet!! Jag frossade och pulsen låg på över 120 i vila.. Drack en liter vatten och stack sedan iväg på nedvarvningslöpningen. Gav ganska snabbt upp planen att snitta under 4 min/km på det åtta planerade kilometrarna, benen var helt slut och resten av kroppen med.. Det var en kamp om överlevnad bara. Kändes verkligen som att jag stod still, men jag gav mig fan på att klara sub 4,30 min/km, samt att inte stanna, det klarade jag med nöd och näppe: 35,37 minuter, 8 kilometer = 4,27 min/km. Totalt utmattad efteråt. Blev en god omelett och vätskeersättning. Bra pass!

Nu är jag på Borlänge Tour för att langa dricka och titta på min bror:

Inga kommentarer: