måndag, juni 18, 2018

Ny träningsperiod


Måndag igen kära vänner. För mig innebär det pappaledighet och sommarlov. Hur mycket lov det nu kan vara att hänga med Alfons. Men det är ju såklart härligt på sitt sätt. Idag jobbar Amanda och jag har vilodag, skönt värre, är rätt sliten. Fick skapligt med sömn inatt i alla fall, 7,55 h enligt min Apple Watch. Planen för denna dag är att strax ta en promenad till Willys för att kika in veckans erbjudanden och därefter så ska jag kolla på den för mig första VM-matchen i fotboll: Sverige mot Sydkorea. det blir spännande, jag har dock inte alltför höga förväntningar på Sverige i detta VM. 

Igår så tog den andra träningsperioden slut för detta träningsår, en period är ju som bekant fyra veckor lång. Under den första perioden skrapade jag ihop 53 timmar, fördelat på följande veckotimmar: 11 - 8,5 - 14 - 19,5 och på den andra 54, fördelat på: 8 - 15 - 17,5 - 13,5. Inga monstersiffror kanske, men jag får försöka slappna av lite vad gäller timmar och fokusera på att göra bra pass istället, vilket jag varit inne på tidigare. Får jag till träningsperioderna så dom ligger på cirka 50-60 timmar så får jag vara nöjd, visst det är en bit ifrån förra årets sommarperioder på 70-80 timmar, men då var läget annorlunda och vi hade inte Alfons. Jag har gjort mina timmar genom åren, så det ska nog inte vara några större problem.  

Idag upptäcke jag att Skistart fått in ett gäng nya Oakley-brillor, även vanliga solbrillor såsom en riktigt nice frogskins-båge, detta kan bli dyrt.. Jag har ju förvisso ett gäng både träningsbrillor och solbrillor från Oakley, var stark nu Adam och stå emot.. 

Denna vecka och nästa vecka så väntar det löptävlingar, Orsakajt´n nu till helgen och Toughrace Sweden i Dalsjö nästa helg. Så det lär inte bli några monstertimmar då heller tänker jag, men som sagt så kommer jag fokusera på att fixa nyckelpassen innan, såsom styrka och intervaller, däremellan fyller jag i med lite lugnare pass. Många tränar stenhårt sommaren igenom, men jag vill försöka vara hyfsat pigg inför de tävlingar jag gör, det för att kunna prestera hyfsat åtminstone och på så sätt få en mer kvalitativ träning. Sedan ökar jag upp lite när det är veckor utan tävlingar. 

Vi hörs kamrater!

Inga kommentarer: