torsdag, juni 07, 2018

Nya skor, träningsfilosofi och snart lov


I veckan så fick jag hem ett par nya Hoka One One, modellen heter Napali och är egentligen ganska lik en av mina favoritskor från samma märke, nämligen Clifton 3. Det är samma sula enligt uppgift, men ovandelen är omgjord vilket gjort att vikten är något lägre. Hittills har jag bara hunnit gå en sväng i dom och känslan är minst lika bra som i Clifton. Ska bli spännande att få springa i dom sen. Tanken är att köra intervallpass med dom, samt löpning som inte är trail-liknande i skogen, där kommer jag än så länge att använda mig av mina Inov8 x-talon 212. Jag har också beställt ett par Hoka Tracer, som jag tänker ha som tävlingssko på asfalt och grus. Blir nog kanon det! 

Det väntar några tävlingar nu på löpning faktiskt, ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Tanken är att springa Ludvika stadslopp nästa lördag, Orsakajt’n på midsommarafton och Toughrace helgen efter det. Sedan får vi se. Jag har ingen direkt plan kring varken det eller träningen, men min idé är att försöka få in lite löplopp, komplettera med fartpass stakning och sedan fylla på med distanspass. Enda riktiga planen jag har är styrketräningen, där tycker jag att jag fått till två bra pass med en hyfsat tydlig röd tråd. Jag försöker få in så mycket träning som det går i livspusslet och så mycket som jag klarar av både fysiskt, men kanske framförallt mentalt. Tror det kan fungera rätt bra ändå, speciellt nu med den annalkande sommaren och sommarledigheten. 

Ska försöka hitta på någon form av variation där jag till exempel kör lite mer mängd en vecka, lugnare en annan och kanske några fler stakintervallpass en tredje och så vidare. Jag ser fram emot att träna med mina Borlängekamrater nu i sommar, tycker det är intressant att prata träning med dom och sedan komma fram till olika idéer som vi sedan testar ihop. Jag brukar höra mig för hur dom tänkt träna, funderar själv och hämtar även en del inspiration på träningspass från DSA. Egentligen behöver det inte vara så krångligt, det gäller att hitta en bra balans mellan hård träning och vila. Samt att huvudet är med på rätt plats!

Igår fixade vi en del i trädgården. Eller så mycket det gick med Alfons krypandes bredvid, ätande av både gräs och täckbark. Dagen innan så upptäckte vi att en vattenslang i Amandas frisörstol (den man sköljer ur håret) hade spruckit och det läckte ut vatten i hela rummet i källaren. Vi slog av vattnet och fixade en ny slang. Allt verkar fungera igen, skönt. Man lär sig saker när man är bosatt i hus. Jag fixade också ett nytt hjul till skottkärran, då det gamla hade punktering och rullade tungt satan. Även det gick problemfritt. 

Såhär ser nu utsikten från uteplatsen ut:


Täckbark vid tujahäcken och en lite odling av diverse grönsaker, härligt! Ser fram emot grillkvällar i trevligt sällskap nu i sommar!

Idag så är jag på jobbet igen efter nästan två veckors ledigt. Skönt att vara här en kortis, det är nämligen bara tre dagar kvar att jobba för mig innan sommarlovet! Efter dagens arbete så tänker jag damma av skateskidorna igen för ett lugnare återhämtningspass, är riktigt sliten i musklerna faktiskt, gårdagens träning satt precis där den skulle!

Avslutar med två bilder på Alfons som speglar hur det är med honom numer, full fart, mat och sedan godnatt:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kör också Hoka. Körde Tracer´n förra året just som tävlingssko och lite träning men den gick sönder så fort så nu kör jag bara Clifton. Har även kört den mer trail varianten Challenger ATR och den var också värdelös i terräng eftersom den gick sönder väldigt fort i "stygg" terräng...

Adam Steen sa...

Tack för infon! Jag har endast testat de jag nämnt och än så länge kör jag inov8 på trail och den har hållit väldigt bra!