fredag, juni 22, 2018

Orsakajt’n idag enligt tradition


Notera Benzen i bakgrunden. Det ska börjas i tid. 

1996 sprang jag Orsakajt’n för första gången, då var jag 12 år gammal och tävlade mot killar upp till 16 år. Jag kom runt 10:e plats och minns en bild på prusutdelningen som mina föräldrar tagit, alla runt mig är minst ett huvud längre, men springa kunde jag. Sprang de då sex kilometrarna på 23,32, det var tider det. Sedan har jag vunnit sexkilometerloppet när jag var omkring 17-18 år, om jag minns rätt. Därefter har jag radat upp mediokra resultat med blygsamma placeringar. En gång cyklade jag också, 2005 kanske det var, då blev jag fyra och min bror Jonatan vann. Jag måste ha varit med på denna tävling 10-12 gånger säkert och den har blivit ett stående inslag, samt en fin början på midsommarfirandet. 

Idag väntar det 15 kilometer tuff löpning, eller 15,85 enligt min klocka förra året. Trots att banan är ganska lättsprungen sett till banprofilen så brukar det inte gå speciellt fort, men det är en del små sandåsar och lite småbackar man ska ta sig över och det brukar också bjudas på motvind, såklart. Klockan 11,15 går starten och jag hoppas benen är med mig idag!

Första midsommarafton för vår käre Alfons ”Vägra sova på natten” Steen-Persson, mysigt att ha honom med. Efter tävlingen så åker vi och resten av Amandas familj till mina föräldrars stuga i Dala-Floda för att fira midsommar där, det blir trevligt! 

Inga kommentarer: