fredag, juni 29, 2018

Seg som sirap - slut som artist


Jag brukar vara duktig på att jobba med mentala bilder, inställning och fokusera på saker. Nu har jag fått två nygamla egna valda sanningar:

1. Jag kan inte sova.

2. Jag är värdelös på mitt idrottande och kommer aldrig kunna springa/åka fort igen. 

Dessa två saker går nu runt som två mantran i mitt medvetande och jag jobbar in dom allt djupare och djupare i mitt huvud. Mitt huvud som jag är duktig på att övertyga att jag har rätt, när det kommer till negativa saker.. 

När jag tog mig ut strax före lunchtid idag så hade jag hållit på en stund med att försöka tvinga ut mig själv på träning. Det var inte lätt idag. Tanken först var att snurra i Skräddarbacken, men jag hade noll motivation till det. Istället så tog jag mina nya rullskidor med fyror bak & treor fram och stakade till Lennheden. Som vanligt blåste det stormvindar runt/mot mig och jag hade stora problem med att hålla hjulen snurrande. Musklerna känns så kraftlösa nu att jag nästan misstänker att jag har fått någon sjukdom, utan att överdriva känslan. Förhoppningsvis är det bara sömnbristen, men vi vet ju att jag inte kan sova också.. 

Jag var ute i 2,15 i alla fall, efter cirka 1,30 så körde jag tio minuter 10”-20” för att försöka väcka kroppen lite. Jag tog mig igenom det åtminstone och lyckades skrämma upp pulsen i 163. Faktiskt så kändes det inte bedrövligt just då, bara normaldåligt. Fan vad jag saknar min vanliga ständiga halvdåliga känsla när jag tränar. Det kommer jag aldrig uppleva igen. 

Nu står jag inför ständiga funderingar hur jag ska göra för att komma tillbaka i gängorna och såklart hur jag ska träna resten av sommaren. Jag vilade ju igår, tränade 2,15 idag och imorgon ska jag springa något hinderlopp. Inte mycket träning där på tre dagar, knappast något som skrämmer mina konkurrenter och som gör att jag kan göra mig själv rättvis på tävlingarna i vinter. 

Men en liten ljusglimt i mörkret är väl att vi känner igen dessa tankar och funderingar. Jag har varit här förr och jag har rest mig upp förr. Och skulle jag inte göra det denna gången så är det väl inte hela världen heller?! Jag har ju min familj och det är väl viktigare än någon jäkla hobby. 


6 kommentarer:

David H sa...

https://swansoneurope.com/en/swanson-melatonin-3-mg-120-caps.html

Köp detta kosttillskott och du kommer garanterat sova som du ska. Började med detta när vi fick vårat första barn.
Vill du ha extra bra sömn och välbefinnande köp till 5-htp. Det är inte nyttigt att sova dåligt..David h

Adam Steen sa...

Tack för tipset. Men testade melatonin förut och tyckte inte det fungerade så bra tyvärr.

Anonym sa...

Pröva och ligga på spikmatta innan du ska sova. Brukar hjälpa när man är rastlös och inte kan slappna av

Adam Steen sa...

Sant, gjorde det en del förr, var rätt skönt :)

David H sa...

Det är skillnad på märkena. Får Ciradin utskrivet av läkare i sverige men de fungerar betydligt sämre än detta swansson märket. Utan dessa tar det mig 2-3 h att somna, med dessa ca 30 min. Lättare att somna om när man blir väckt också..

Adam Steen sa...

Aha okej, tack!