fredag, juni 15, 2018

Två lugna timmar klassiskt, (inkl skryt och klagande)


Vräker ut i diagonalen som om det inte fanns någon morgondag. En tidigare favoritväxel för mig som gammal medeldistanslöpare med min ganska korta och springande stil, numer något jag alltför sällan ägnar mig åt. Det är lätt att bli nostalgisk när jag tänker tillbaka på min tid som skaplig medeldistanslöpare på svensk juniorniv, då jag kunde ”jogga” mig igenom försöksheaten på 800 meter på JSM (en medalj på 1500 m) och Skol-SM (tre medaljer), på tider omkring två minuter (1,56,22 i personligt rekord). Dock var jag ritkigt bedrövlig i sprint på skidor på den tiden, jag gick aldrig vidare från någon prolog som junior. Det är först som äldre senior som jag vid någon enstaka gång åkt skapligt i just sprint (8:a på SM 2013, bland annat). Troligen var jag för klen i överkroppen när jag var yngre. Nu har jag skrutit nog. 

Idag var jag inte i någon SM-form, det kan vi konstatera. Var sjukt trött och hungrig efter fönsterputsandet. Jag åt lunch och gav mig sen av på en två timmar lång och lugn klassisk tur i Skräddarbacken. Mestadelen av passet var jag trött, seg och omotiverad, det var först under de sista 20 minuterna när jag visste att målet var nära som det började kännas lite bättre. Troligen bara inbillning, både den dåliga känslan till en början och den något bättre mot slutet. Jag körde på Elpex-fyror idag och hann hela 29 kilometer och klättrade 390 meter under mina två timmar. 

Jag börjar inlägget med att skryta och avslutar med att gnälla: dom som jobbar med vägarna här i Borlänge måste vara absolut sämst i hela Sverige, kanske världen. Föregående år och även fortfarande så är det en massa asfaltsbitar upprivna (för fiber antar jag), främst i Skräddarbacken där jag åker mest. Många är inte lagade än. Sopningen av gruset var under all kritik och det tog ända in i juni innan dom var klara. Jag vet inte om det är samma folk som håller på med allt detta och kommande & avslutande klagande, men någon måste ju stå till svars. I eftermiddags så helt utan förvarning för de boende så har dom spärrat av vägen och grävt av den precis vid oss, fredag eftermiddag! Det går inte att ta sig förbi avspärrningen ens gående.. Jag vet inte hur många bilar som fått lov att vända vid oss. Dom jobbade där en kortis och tog sen helg, hur fin får man vara?! Dom kunde väl ha informerat oss först och kanske börjat en måndagsmorgon eller något i den stilen. Slashasar. Gör om gör rätt, sådana här problem har jag inte upplevt i Falun någonsin!

Inga kommentarer: