söndag, juli 22, 2018

231 kilometer stakning under veckan


Gestikulerar och härjar under passen, ett kall jag har här i livet. 

Goder afton!

Sent om sider så samlade jag ihop resterna av mig själv och begav mig ut på veckans sista träningspass. Dessförinnan var det inte överdrivet många knop, gräsklippning, cykel till affären och lunchfix. 

På dagens pass höll jag till i Skräddarbacken hela tiden, upp, ner, hit och dit. Här nedan ser ni min färd:


Jag har en fin bana på cirka 17 kilometer och 275 höjdmeter, där jag inte åker på alltför mycket samma ställen per varv och där jag försöker få till stor kupering. Tycker den är riktigt bra, lite trafik och mycket cykelbanor. Visst, det kan bli lite långtråkigt att åka där pass ut och pass in, men för träningens skull är det ju ypperligt. Skillnaden mellan lägsta och högsta punkt är cirka 90 meter. 

Idag blev det 2,30 timmar på mina Elpex med 4:or bak och 3:or fram, hann 38,3 kilometer och klättrade 600 höjdmeter. Ett bra och lugnt pass helt enkelt

Detta var min andra avklarade renodlade stakvecka och jag tänker att jag fortsätter ett tag till med dessa stakveckor varannan vecka. Det för att få till den specifika träningen på det jag satsar mest på, vilket är just stakning och långlopp. Tanken är att under dessa veckor få till tre kvalitetspass (ett längre tröskeldrag, ett i kuperad terräng och ett på platten), ett längre pass och resten mer vanliga distanspass. Sedan följer det en vecka med mer fokus på gymstyrka, samt mer underhållsträning för stakningen. Veckans totala siffror blev 231 kilometer, 14 timmar och 2,40 timmars effektiv intervalltid, en solid vecka ur mina mått mätt. 

Inga kommentarer: