lördag, juli 28, 2018

25 kilometer löpning


Tjena!

Dagens 2,30 timmar tog bra mycket längre tid än 150 minuter. Alfons var fortsatt gnällig, så det blev några mat- och tröststopp. Men efter cirka 40 minuter så var han lugn. Skönt det. Fokuset på dagens pass var att få lite löpning i benen och mitt sällskap skulle inte vara med mig hela turen, så det gick bra ändå. 

Amanda, Alfons och Boss var med på den första svängen. Endast grusväg, upp till toppen av Muskboberget och sedan hem igen. Det blev 1,34 timmar, 15,62 kilometer och en snittpuls på 118 för min del. Jag hade lite ont i vaderna sedan löpintervallerna i torsdags  så jag sprang med mina Hoka Napali. 

Efter att vi kommit tillbaka hem så kastade jag av mig vätskebältet (skavsår satan runt midjan sedan jag sprang med bälte och bar överkropp i torsdags) och snörade på mig mina Inov8 x-talon 212 och drog iväg. Jävlar vad jag älskar dessa skor, sitter som en smäck på foten, bra grepp, hållbara och inte en känning i vaderna, trots noll dämpning. Det finns ju vissa som hävdar att man ska ha uppbyggda skor och andra menar att man inte alls ska det. Jag är lite kluven och föredrar båda delar. Men springer man i skogen så föredrar jag de odämpade trailskorna!

Den andra löpdelen för dagen blev 56 minuter utan stopp. Jag räknade snabbt ut att jag kunde springa 30 minuter bortåt och sedan försöka mig på att springa hem på 26 minuter. Turen gick på stigarna över Tjärnaberget, mot Bjusan. Mestadels uppför först och utför sedan. Men det är ju inte alltid så lätt att springa fort utför på rotbeklädda stigar för en gammal banlöpare som mig, men jag klarade mig hem på under 26 minuter och tvingades skarva två minuter. 9,64 kilometer hann jag och snittade 132 i puls. Totalt 2,30 timmar, 25,27 kilometer och 480 höjdmeter. Fint pass och fin kupering. 

När jag springer så sällan som jag gör och de gånger jag springer själv så försöker jag springa istället för att lufsa som skidåkare ofta gör. Det för att underhålla löparbenen så gott det går inför de få löptävlingar jag deltar i. Sen försöker jag köra lite hårdare än vanlig lugn AI så ofta jag känner mig sugen på det och är pigg. Speciellt idag så funkar det ju bra då löpningen mest belastar benen och morgondagens pass är planerat för stakintervaller. Sen är ju tanken som jag varit in på tidigare att successivt (under kommande åren) träna mindre i mängd och tid, samtidigt som intensiteten höjs. Det blir nog bra!

Efter träningen så har vi slipat väggar och golv i nya tvättstugan. Vi hann även med att måla väggarna. Det blir nog bra när det blir klart! Nu är jag ute på en liten smygpromenad medan Amanda hjälper sin mamma med håret. Jag tar alla chanser jag får till vardagsmotion nu. Lite som en missbrukare eller alkis, fast med promenader istället. Kanske jag borde söka för detta?


En vägg i tvättstugan

Inga kommentarer: