tisdag, juli 17, 2018

85 minuter tröskel, med 14 impulser i århundradets motvind + lätt ljummet


Idag blev det kämpigt kan jag lova er! Fy satan.

Efter en uppvärmning tillsammans med Måns på cirka 15 minuter så kastade vi sedan loss med dagens tröskeldrag, jag hade bestämt en bana innan som jag trodde skulle ta cirka 60 minuter, kanske något längre. Något i stil med: Upp till toppen av Skräddarbacken - Skräddarbacksrondellen - Lindan - Upp till Ludvikavägen och tillbaka - Hjärpbo - Alderbäcken - Vända i Täkt vid järnvägsövergången - Lindan - Skräddarbacksrondellen - Toppen av Skräddarbacken. Såhär såg det ut på kartan:


Tröskeldraget är det röda strecket

Med facit i hand var det en rätt övermodig runda som totalt blev 29,68 kilometer och tog 1,25 timmar. Den första backen så kändes det skitbra, sedan blev det en kamp mot värmen (32-33 plusgrader, nästan i det varmaste laget även för mig som älskar värme) och framförallt den ständiga storm-motvinden som alltid verkar svärma runt mig. Men jag höll ihop det helt okej i alla fall, även om jag var nära vätskebrist, tur att jag körde med vätskeryggsäck idag alltså, det var nog min räddning, Måns hade ingen ryggsäck och klev av efter 60 minuter. Pulsen låg skapligt högt under hela draget och jag bet ihop, trots att det stundtals kändes som att jag stod still. Förutom att "bara" köra tröskel så lade vi in en impuls á 12 maximala stavtag var 6:e minut, totalt blev det då 14 stycken för min del. Tufft, men välbehövligt. Tanken är att köra lite sådana här pass framöver, för att få lite hårdhet och kanske slippa köra så mycket timmar, tid är ju en bristvara för mig känner jag. 

Siffror från tröskeldraget: 1,25 timmar, 29,68 kilometer, 170 snittpuls, 184 maxpuls, 335 höjdmeter, 240 fallmeter, 20,9 km/h snittfart. Rullskidorna för dagen var mina Elpex team 610 med rätt nya 3:or bak och 4:or fram.   Inga kommentarer: