torsdag, juli 19, 2018

Stakintervaller: 4 X (5 min - 1 min vila - 2,5 min 10"-20") + 5 min


Hej folkens.

Tredje av sex stakpass är nu avklarade för denna veckan. Känslan var bättre än igår i alla fall, men jag är lite sliten och hade svårt att komma upp i puls idag (170 i max). Stakintervallerna för denna vecka var planerade som: ett längre tröskeldrag, ett i uppförsbacke och ett på platten. Platten kvar nu alltså och dagens pass blev i backe. För att inte gå mig helt slut så körde jag med rullskidorna med fyror fram och treor bak, hade blivit för tufft annars. 

Uppvärmningen blev 20 minuter och sedan drog jag igång med följande:

Fyra block av: 5 minuter tröskel - 1 minuts vila - 2,5 minuter 10"-20". Jag avslutade med en extra 5 minuter tröskel, för att få ihop 35 minuter effektiv tid. På 5 minutersintervallerna startade jag i botten av Kalles väg och körde uppåt mot Vattentornsbacken, 45 höjdmeter per intervall och snittfart en blev 16,8 - 17,3, snabbare klarar jag inte. På 10"-20"-intervallerna så körde jag 18 maximala stavtag per intervall, sved fint i stakmusklerna! 

Jag avslutade passet med 25 minuters lugn åkning i Skräddarbacken, totalt blev det 1,40 timmar, 27,5 kilometer och 440 höjdmeter. Ett lite lättare pass, det var nog välbehövligt idag. Imorgon blir det distans igen!

Inga kommentarer: