söndag, juli 08, 2018

Stakintervaller och cykel runt Runn


Jäkligt bra genomförd vecka måste jag ändå få säga! Det sjätte stakpasset är idag lagt till handlingarna, på lika många dagar. Trots det så var jag rätt pigg idag, det trodde jag inte.

Efter en kortare uppvärmning på cirka 15 minuter så satte jag igång med dagens stakintervaller: 

Fyra block av: 5 minuter A3 - 2 minuter vila - 5 minuter 10”-20”-intervaller. Jag lyckades få till båda intervalltyperna i samma backe i Skräddarbacken eftersom att jag vände ner lite i vilan på två minuter. Sedan blev det cirka fyra minuter vila mellan blocken. Perfekt upplägg och perfekt pass. På alla 10”-20”-drag så körde jag 18 maximala stavtag, det sliter kan jag lova er! Hade okej puls också idag, 173 i maxpuls, det är jag nöjd med. 

Det blev hela 15 timmars stakning och 23,7 mil denna veckan:Efter avklarade stakintervaller så blev det lunch och sedan drog jag, Amanda och Amandas pappa iväg på landsvägscyklarna, ett varv runt Runn och jag fick agera lok. Ett perfekt pass där jag faktiskt hade skaplig puls (118 i snittpuls) och helt okej ben. Givetvis var det motvind hela vägen runt sjön, vad annars?! 

2,45 timmar, 76 kilometer cykling och alltså totalt nästan 18 timmars träning denna vecka. Samt även drygt 60 kilometers promenad. Det är skönt att röra på sig lite lätt!

Amanda var ritkigt stark att cykla faktiskt, väldigt kul! Jag blandade lite sportdryck i hennes flaska, sen blev det full fart!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha gillar glipan mellan hjälmen o glasögonen ������

Adam Steen sa...

Håll käften.