måndag, juli 02, 2018

Träningstankar och annat


Mysigt med lera! 


Ny vecka kära vänner. 

Måndag och Amanda jobbar. Jag och Alfons ska umgås hela dagen, det blir inte en lugn stund. Inatt sov jag ensam och fick ihop 7,5 timmars sömn, börjar känna mig lite piggare. Att inte få sova är väl i det närmsta en form av tortyr. Men med detta schema om varannan natts sovande med Alfons så tror jag att det blir bättre och dessutom så tror jag att han kommer börja sova lite bättre så fort tänderna kommit ut. 

Jag ska vila idag, det behövs, måste bli pigg. Dagen till ära så fastar jag fram till middag, för er som tror att det är dåligt så får ni gärna tro på det, jag tror inte det i alla fall. Det är inte lång tid i människans historia som vi har kunnat äta under fasta tider på dygnet, vi har stora lager att ta av även under en längre tids fastande. Nog om det. 

Tanken med denna vecka och nästa är att köra det som ett 14 dagar långt träningsblock, där jag denna vecka kommer köra 5-6 träningspass, endast stakning och kanske med lite olika rull. Ska försöka bena ut planen under dagen. Planen är att få till 2-3 lite hårdare pass, kanske två intervallpass och ett med lite längre fart i långloppsintensitet. Därefter så kommer jag nästa vecka att köra ett fartpass och sedan två styrkepass. Funkar detta bra så kommer jag på vecka tre starta ett nytt sådant här block. Testa lite nya idéer och köra riktigt slut på stakmusklerna under en begränsad period. För det är ju såhär med träning att du blir bra på det du tränar och då gäller det ju att träna på det du vill bli bra på. Sen så måste du ju utmana dig själv och köra hårt ibland för att kunna utvecklas. Egentligen spelar det nog ingen roll hur intervallerna ser ut, vilan emellan och så vidare. Det viktiga är nog att man verkligen kör sig trött. Att kunna köra sig trött har ju varit svårt för mig den senaste tiden, men jag väljer fortsatt att tro att det är på grund av bristande sömn. Jag är jäkligt känslig när det kommer till bristande sömn, 1-2 nätter går väl okej, men blir det 3-4 i rad då funkar inte jag som jag ska. 

Jag har en till liten "skada" som uppkom under loppet i lördags. Det sved så jävligt på vaden när jag gick i mål, men jag fattade inte varför och såg inte heller något sår. Men senare på kvällen och under gårdagen så blev det ett rejält (nåväl) varande sår. Jag kom till slut fram till vad det berodde på. Under ett av de avslutande hindren så skulle vi ta oss över ett dike med vatten, över diket så var det tjocka "gymnastiksalsrep" uppspända, man skulle hänga med armar och ben som en liten apa och dra sig över, med ryggen nedåt. Jag korsade benen över repet så att hälsenan/vaden på högerbenet låg emot repet och drog mig sedan med armarna över, här är resultatet:


Ett rejält brännsår som svider satan. Har baddat in det med lite sårsprit nu och om några dagar känns det nog bättre igen.

Nu ska jag och Alfons ut och carpe diema!

Inga kommentarer: