onsdag, augusti 01, 2018

Fyra timmar stakning


Ytterligare ett pass har jag nu genomlidit. Satan vad slitsamt det var idag igen. Första två timmarna gick bra, sedan blev det tufft vill jag lova. Jag fick sällskap av Adam Larsson i cirka 2,30 och det var skönt, för passet tog aldrig slut. 

Jag körde på mina Elpex team 610 med fyror, dessa skidor är fyra år gamla, ganska säker att jag fick dom 2014. Adam körde på sina nya med fyror bak och treor fram, dessa hade han när vi körde tröskel i söndags  dom rullade som mina med samma uppsättning. Idag fick jag bekräftat det jag tidigare trott, att mina gamla fyror rullar betydligt tyngre än Adams, blev ifrånrullad utför ganska rejält. Så ni som kör på fyror och ni som snittar rejäla hastigheter på fyror, en kommentar bara: det är skillnad på fyror och fyror. Jag tror att det är ganska stor skillnad på de lite äldre fyrorna och de nyare, troligen gummiblandningen som spelar in. Det kan jag inte svara på, men att mina äldre fyror går tyngre har jag nu bevis på, skönt det i alla fall. 

Vi körde omkring i Borlänge, ingen längre runda, mer skarv här och där. På mina fyra timmar så hann jag  skrattretande korta 57,8 kilometer och fick ihop 445 höjdmeter. Men jobbigt var det, pulsen var uppe på närmare 140 mot slutet, trots att jag i princip bara åkte framåt. Så nog blev det träning allt! 

Inorgon väntar det någon form av intervaller igen, på det passet blir det betydligt lättare rull!

5 kommentarer:

Anonym sa...

När vi i Sthlms Rullskidklubb står på rullisarna spelar gummiblandningarna ingen roll! Håller du inte sub 3 min/km på distanspassen (A1) så blir du utesluten ur klubben. Svårare än så är det inte...

Adam Steen sa...

Ord och inga visor! Håller med er, ni har helt och hållet rätt! Tack för den här tiden i alla fall.

Anonym sa...

Adam, hur mycket väger ditt huvud?

Julian Schönfelder sa...

Vad tror du om det där med att pulsen sticker mot slutet av passet?

Jag har haft samma upplevelse vid långpass A1. Kan det ha att göra med värmen?

Adam Steen sa...

Beror på vilken dag det är, ibland fjäderlätt och andra gånger som en hel stad.

Julian: På de flesta pass vid "normala" förhållanden så håller sig pulsen för mig, utom de gånger då jag börjar känna mig energilåg, då blir pulsen lägre och lägre. Att den nu höjs är jag nästan helt säker på att det är värmen som ställer till det. Sämre vätskebalans i kroppen och högre puls.