onsdag, augusti 15, 2018

Fyra timmar stakning


Adam har köpt sina Elpex på Skistart, precis som jag så åkte han idag på fyror bak och treor fram

För andra dagen i rad så hade jag med mig Domnarvs-sonen Adam Larsson. Skönt med sällskap ändå, även om det många gånger fungerar bra att träna själv. En mix är nog optimalt, beroende på hur man är som person och den biten. Adam skulle åka i tre timmar, så jag började med att åka klockan 07,58 i 30 minuter, hem till honom och avslutade med 30 minuter hem från honom. Däremellan så åkte vi upp till Bergebo för lite höjdmeter. Sedan Ornäs, Aspeboda, riksväg 293 till Falun och vände, tillbaka till Domnarvet och Bergebo två gånger till för höjdmeter och minutskarvar. 

Jag kände mig faktiskt rätt skapligt pigg passet igenom, en liten svacka mellan 2,30 och 3,00, men inte alls så seg som de senaste långpassen. Jag har dock sjukt låg puls, utför så går den ner under 70 slag per minut. Många "förståsigpåare" tycker väl att man "bara" kan köra snabbare, men jag tycker inte det behövs på dessa pass, inte än och inte med den träningsmängden jag ligger på, ju mindre träningsmängd jag kommer ha framöver, desto hårdare kan jag ju köra på de flesta passen, men jag är inte där än och då tycker jag det är viktigare att hålla ner farten på de lugna passen. Det är inte syreupptaget som tränas på dessa pass, det får jag till på de tuffare intervallpassen. Sen kan andra få ha som fokus att hålla hög snittfart på "lugna" pass. Ja, det irriterar mig, även om jag vet att det inte är något som automatiskt gör en till bättre skidåkare. 

Under den sista halvtimmen så blev jag tvungen att öka farten en aning för att hinna hem innan klockan slog över fyratimmarsstrecket, på skojs skull så tog jag en mellantid på platten för att visa min låga puls, trots ganska hög insats: 

5,47 minuter, 1,91 kilometer, 10 höjdmeter, 0 fallmeter, 19,9 km/h snittfart, 127 snittpuls, 133 maxpuls

Här tryckte jag på skapligt, men inte riktigt "intervallfart", det duger åt mig. 

Totalt blev det alltså fyra timmars åkning, 62,8 kilometer och 520 höjdmeter. Ett lugnt och fint pass. Skönt att kroppen svarade okej igen på ett längre pass.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju i gott sällskap när det gäller låg puls på distanspassen. Charlotte Kalla behöver visst ha med sig en hjärtstartare på sina distanspass! 102 i snitt ...

Adam Steen sa...

Ja du ser. Jag hade 103 idag, 66 i lägsta puls utför :)