onsdag, augusti 08, 2018

Inte en sekund still och ny bilbarnstol till Alfons

Frukostkillen Alfons. Han har äntligen börjat äta igen, tidigare när han var febrig, gnällig och trött så var det i princip bara ersättning som dög åt honom. Nu verkar han piggare igen och de senaste tre nätterna så har han vaknat 3-4 gånger bara, så jäkla skönt!

Igår hann jag med en rad saker att göra, väldigt skönt. Jag hade plitat ner i anteckningar på mobilen alla mina göromål och faktiskt så hann jag med att bocka av allihopa. Det började ju som bekant med en promenad ner till trafikverket där jag tog ett foto till körkortet, något trött och med svullna ögon stod jag där i fotoautomaten som ett fån, nåväl, det bör väl synas att det är jag åtminstone. Träningen därefter har ni ju läst om redan, ni hittar även passet på Strava och på Polar flow.

När träningen var avklarad så åt jag som vanligt omelett till lunch. Favoritmålet med fyra ägg, grädde, ost, skinka och lite kryddor. Inte mycket kolhydrater, gott och mättande! När jag var mätt och belåten så fyllde jag släpvagnen med sopsäckar från lördagens fest, tomma kartonger, skräp efter renoveringen och liknande, sedan åkte jag till tippen för att kasta allt. Skönt att få ordning och reda. Från tippen så drog jag direkt till Willys där jag inhandlade mat till kvällens taco-middag och så pantade jag en stor säck med burkar och flaskor. Rutten fortsatte till Film och fabel på Jax där jag hämtade ut ett paket, mer om det paketet en annan gång. In i bilen igen och vidare till Babyproffsen på Norra backa, här i Borlänge:På Babyproffsen så hämtade jag ut en ny bilbarnstol till Alfons, en Cybex Sirona fick vi. Riktigt bra service med hjälp att installera stolen och en snabbgenomgång på hur den fungerar. Tack för det! 


Stolen sätts enkelt in i bilen i isofix-fästena och den verkade riktigt stabil och bra. Man kan vrida den 90 grader för att enklare sätta fast barnet, det fungerade klockrent. Det går att luta stolen till en mer liggande ställning och den passar barn upp till 105 centimeter, cirka fyra år gamla. 


Alfons verkade lite grinig över att inte själv få sätta i stolen, men väl på plats och i färd så blev han på glatt humör igen, han gillade stolen. Stort tack till Babyproffsen i Borlänge för förstaklassig service och till Cybex för den fina stolen! 

När vi väl var hemma igen så fixade jag iordning middagen, tog en ny promenad med både Boss och barnvagn på 6,5 kilometer, sen när Amanda slutat jobbet så fick hon lägga Alfons medan jag gick ut för att tvätta och dammsuga bilen. En hektisk dag med mycket ordnat, bra jobbat Adam!

Idag värker det riktigt skönt i mina ben från gårdagens löpning, precis den känslan jag ville åt. Dagens träning blir gym, det kommer även det bli tufft!

Inga kommentarer: