lördag, augusti 18, 2018

Mot Evertsberg och VasakvartettenGod överklassmorgon!

Sitter nu vänster bak i Sågmyraledaren Mats Hellbergs bil och destinationen är Evertsberg för att springa Vasakvartetten. Vasakvartetten är precis som Vasastafetten en stafett, skillnaden är dock att Vasaloppets 90 kilometer är fördelat på fyra sträckor istället för tio. Jag ska som bekant springa mellan Evertsberg och Hökberg, en sträcka på 24,2 kilometer enligt arrangören. Igår skrev jag att jag inte tävlat längre än 18 kilometer, det jag glömt då är att jag ju sprang Vildmarksloppet och blev tvåa år 2016  den tävlingen är ju 32 kilometer. 

Vår tävling startade klockan 07,00, Vasastafetten startar klockan 09,00 och först av alla startade Ultravasan, redan klockan 05,00. Enligt planen så ska jag starta ungefär klockan 10,00. Tanken med mitt lopp är att försöka öppna och springa kontrollerat. Målsättningen är att springa under 4,00 min/km, klarar jag det så blir jag nöjd!

Inga kommentarer: