tisdag, augusti 21, 2018

Slutet är här!


Ledighetens sista dag och sommaren är slut innan den ens har börjat dessutom. Om slutet av maj är bästa tiden på året så är detta och alla andra tider på året den sämsta. Nu börjat allvaret med jobb och att få ihop livspusslet. Det är inte utan att en ångest kryper sig på och lägger sig som ett täcke över mig. Förr om åren så hade jag mest ångest inför jobb för att jag skulle behöva gå upp tidigt, skönt att jag tagit mig ur det i alla fall. Förra året så kändes det mest skönt att börja jobba igen efter en ledig sommar, men då hade jag dunkat in 182 timmar på nio veckors ledighet och dessutom skulle vi ju få Alfons vilken dag eller vecka som helst då. 

Nu är det tyngre att behöva börja jobba, det har varit nog stressigt som det ser ut nu med att träna och få det andra i livspusslet att gå ihop. Att det sen inte ens är ekonomiskt försvarbart att gå till jobbet så blir det ju än mer kämpigt att masa sig dit. Ska försöka fundera ut vettiga saker att göra för att allt ska fungera bra, dels i träningsplanering, men också framöver vad gäller jobb och utbildning. Tanken var ju att plugga på yrkeshögskola nästa år, det vore ju inte helt fel! Jag vill ju se till att få ett jobb där jag tjänar pengar också. Men tanken är i alla fall att aldrig jobba heltid 7-16, det är min största mardröm. Då har jag det hellre som nu i alla fall och där har jag ju gjort ett aktivt val och får stå mitt kast. 

Nåväl, man får väl bara acceptera situationen och kämpa på efter bästa förmåga. Största anledningen till oron är ju att inte hinna med träningen, inte för att jag är arbetsskygg som många andra i detta bidrags-Sverige. Undrar om jag ens får tycka så här utan att få fan av folk? Det är väl som med politiken och demokratin, man får tycka precis som man vill och rösta på vem man vill, så länge man röstar/tycker som dom som har ”rätt”. Hyckleri. 

Jag ska strax bege mig ut på en promenad medan Amanda tränar, sedan är det min tur att träna, idag är det gym som gäller för mig. Det är sista dagen jag har planerat, resten av planen för veckan måste jag komma på idag eller imorgon. Kämpa Adam!
Inga kommentarer: