fredag, augusti 17, 2018

Stakmaran


Är det stakvecka så är det stakvecka. Men jag ska ju tävla imorgon, långt dessutom. 24 kilometer löpning på klassisk Vasaloppsmark mellan Evertsberg och Hökberg. Det längsta jag tidigare tävlat är 18 kilometer på Träflasklöpet i Sundborn vid två tillfällen. 

För att ”lyxa” till det lite idag så körde jag på lite lättare rullmotstånd med fyrorna fram och treor bak, det blir en viss skillnad ändå, mot att ha dom vice versa, vilket jag tränat mestadels på under den senaste tiden. Förutom lättare rull så hade jag även mojito-sportdryck i vätskebältet, det för att försäkra mig om att inte gå tom. 

Jag körde en fin vända idag över Norr Amsberg, Vallmora, Aspeboda och Ornäs:


Under turens gång fick jag smaka på rejäla vindar och en riktigt störtskur i mitten av passet. Sedan slutade det regna och jag hann faktiskt torka upp helt innan jag kom hem. 

Försökte rulla på i skaplig takt hela tiden, utan att belasta för mycket på muskler och flås. Det hela slutade med 2,30 timmar, 43,4 kilometer, 250 höjdmeter, snittpuls på 110 och en snitthastighet på 17,3 km/h. Det kändes okej i kroppen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

32km vildmarkslopp räknas inte?
/Grizzly

Adam Steen sa...

Jo absolut!

Adam Steen sa...

Det hade jag glömt bort haha