lördag, augusti 11, 2018

Trött på gym och klippt av mitt hår.. (lite av en sorgens dag)


Trött bänkpressare

Idag blev jag trött på gymet och ja, även trött på att gymma. Som jag nämnt förut så dränerar det mig rejält på ork, dessa gympass. Men jag håller ut ett tag till, 12 pass kvar i min planering, 28 pass från början. Bara att bita ihop, jag tror det är bra i längden ändå och jag kommer få lite mer energi sen när jag kliver ner på lättare gympass.

Till och från gymet blev det stakning på mina Elpexfyror. Efter gymet blev det tio spurter med maximal insats på 25 stavtag (cirka 15 sekunder) vardera, i lätt uppförsbacke. De fem första med stillastående start och de fem sista med flygande start. Tanken är att försöka få upp lite speed och jag försöker tänka hög frekvens. Jag tror hög frekvens kan vara en bra grej vid spurter, kolla exempelvis Petter Northugs spurt på femmilen under VM i Falun 2015, där har han frekvens. Sen handlar väl kanske inte allt om frekvens, det gäller att få till en bra träff i stakningen med rätt vinklar, hög höft och så vidare. Men det är alltid en grej att tänka på tycker jag.

Gymjäveln idag då? Kände att jag verkligen slet, orkade bara öka med 2,5 kilo på frivändningarna  sedan förra passet och det var knappt att jag orkade vända runt stången ens i första repetitionen, men jag försökte verkligen fokusera och att göra jobbet. När jag känner mig lite tröttare, svagare och vid konditionsträning har lite lägre puls så brukar jag ha problem att få ut det som finns i kroppen, så det är ju bra att träna lite sliten ibland också för mig kan jag tro. Idag när jag tog mig framåt på rullskidorna så hade jag 90 i puls och under 100 i puls uppför enligt pulsklockan. Sliten kanske, men också slut på kolhydrater i musklerna/kroppen, det tror jag gör att pulsen går ner. Men jag hade ändå skaplig ork i spurterna, så det var skönt att avsluta passet okej!

Såhär körde jag på gymet:

Uppvärmningsövningar med 30 kilo: 10 kickstöt - 10 lutande rodd - 10 overhead squats

- Frivändningar 4 x 6, 72,5 kilo
- Bänkpress 4 x 6, 75 kilo
- Lutande rodd 4 x 6, 62,5 kilo

- Magchrunches i cable cross 4 x 6, 109 kilo
- Tricepspress i cable cross 4 x 6, 73 kilo

- Chins 5 x 9 + 5 x 10, start varje minut

- Fyra TRX-övningar med fokus på bål och triceps, tre set och 12 - 20 repetitioner

Nu till dagens sorg. Amanda har ju varit på mig under en längre tid att jag ska klippa av mig min mäktiga man, jag har ställt mig tvekande till ett sådant tilltag, men idag i ett svagt ögonblick lät jag henne klippa av mig mitt kära hårsvall.. Det gör ont ända in i själen. Jag är 34 år nu, jag kanske aldrig mer kan få långt hår? Jag kanske blir flintis imorgon?! Nåväl, det blev väl inte så illa. Men det var ju skönt med långt hår och bara sätta upp det i en tofs, speciellt på jobbet när jag inte får ha kepa. Nu måste jag fixa håret varje dag, men jag tror att det finns folk som har det värre än detta problem, kanske. En liten bildserie på olyckan:


Mitt vackra hårsvall innan allt gick snettEn liten page har väl ingen dött av


Vad är det jag gett mig in på?!Backslick funkar i alla fall
Alfons kommer få men för livet när jag visar upp mig i mitt nyfönade hårBlev gråhårig till följd av tilltaget

2 kommentarer:

Anonym sa...

Satan vad långt hår du hade!?

Adam Steen sa...

Hade ja :(