tisdag, augusti 28, 2018

Vardagslyx


Det blev en bra dag igår! Jag, Alfons och Boss började med elva kilometer promenad, till Bjusan och lite till. Längst upp på väg hem så försvinner Boss i några minuter, för att sedan komma tillbaka i sällskap av grannens jakthund som var där på jaktträning. Lite spännande var det sen då jakthunden ville hälsa på Alfons i vagnen och jag var nervös över att Boss skulle göra något utfall, men det gick bra. Han är ju snäll Boss, men det säger ju alla hundägare som sina hundar. Boss kan nog se lite skräckinjagande ut när han kommer i hundra rakt emot en. 

Efter gårdagens promenad så åkte jag och Alfons till mina föräldrars stuga, där vi hängde med min familj och bland annat tog upp bryggan för hösten. Vemodigt med höst. 

På väg hem ifrån stugan igår så blev jag sugen på oxfilé och rödvin. Så då fixade jag oxfilé och rödvin tills Amanda hade jobbat klart. Ni kan vara lugna, vi delade på en halvflaska Amarone, det fick räcka. Gott var det, även om bilden ovan kanske skvallrar om något annat. Vardagslyx i sin renaste form.

Alfons var jättelugn i stugan igår, satt still i säkert en halvtimme i min pappas knä. Kul! Inatt så sov Amanda med honom och han vaknade mindre än tidigare och sov i största allmänhet bättre. Grymt skönt, hoppas det fortsätter i denna stil nu bara. Men även om Alfons sov bra så hade Amanda av förståeliga skäl svårt att somna, det blir ju lätt att man ligger och väntar på att Alfons ska vakna. Men men, det ger sig nog med tiden! 

Idag så ska jag drämma till med ett längre tröskeldrag stakning, känns drygt just nu, kommer kännas skönt sen, kämpa!

Inga kommentarer: