torsdag, september 27, 2018

10 - 7,5 - 5 - 2,5 minuter stakintervallerDet var lite småkärvt på Skräddarbackens elljusspår idag. Borde ha lagt på Maplus Med Base!

Jag städade av ett lättare intervallpass i spöregnet idag, elpexfyror bak och treor fram. Efter lite drygt en kvarts uppvärmning så drog jag sedan igång intervallerna runt min nya bana uppe i Skräddarbacken. Banan är bra tycker jag, med en fin uppförsbacke, plattkörning och en bra utför där jag inte behöver stå i fartställning. Enda nackdelen är att jag behöver åka på bussgatan i några hundra meter och den är jävligt smal, speciellt när jag möter bussar. En chaufför pekade åt mig idag att jag skulle åka på cykelbanan bredvid. Anledningen att jag inte åker på cykelbanan är att jag då inte kan svänga av höger längs min bana, det går en massa syltryggar med hörlurar i öronen samt med barnvagnar & hundar och cykelbanan är även fylld av gropar och ojämnheter. Men sådant begriper inte folk som aldrig rört sig själva. Ute på Skräddarbacksvägen under en av intervallerna så körde en blå Passat om mig så nära att det swishade i armbågen, hur tänker sådana personer? Blir vansinnig över sådana omkörningar! Nåväl, åter till intervallerna, dom gick helt okej!

Dagens intervaller och upplägg:

10 minuter: 3,45 kilometer, 159 snittpuls, 20,7 km/h snittfart

2 minuter vila

7,5 minuter: 2,71 kilometer, 162 snittpuls, 21,7 km/h snittfart

2 minuter vila

5 minuter: 1,73 kilometer, 162 snittpuls, 20,7 km/h snittfart

2 minuter vila

2,5 minuter: 0,8 kilometer, 162 snittpuls, 19,2 km/h snittfart (endast uppför)

Högsta puls för dagen var 170 och det får anses som väl godkänt. Efteråt körde jag av mig en sväng och fick ihop totalt 75 minuter och 20 kilometer, ett lagom lugnt pass!

Nu ska jag unna mig något, skämt åsido!

Inga kommentarer: