tisdag, september 11, 2018

60 minuter tröskelstak, med impulser


När jag stack ut på uppvärmningen idag så regnade det inte, sedan började eländet. Men tyvärr så slipper jag inte undan träningen, oavsett regn eller inte. Jag värmde upp i cirka 20 minuter innan jag dunkade av min en timmes långa tröskel, med impuls var 6:e minut. Starten på "min bana" är nere i Jakobsgårdarna och målet är uppe på toppen av Skräddarbacken, skillnaden i höjd mellan start och mål är ganska exakt 100 meter. Däremellan så åker jag en vända runt i Lindan, samma bana som för två veckor sedan. Jag var 55 sekunder långsammare idag än den gången, men denna gång blåste det mer och dessutom var vägbanan blötare. Känslan idag var ändå rätt så bra faktiskt, så det var skönt. Dessutom så var pulsen rätt okej. Här har ni lite siffror från det drygt 60 minuter långa tröskeldraget:

1,01,21 timmar, 20,62 kilometer, 275 höjdmeter, 185 fallmeter, 168 snittpuls, 178 maxpuls, 20,2 km/h snittfart

Jag åkte som vanligt numer på mina Elpex 610 med fyror bak och treor fram. Det blev en bra genomkörare och jag är nöjd att jag tog mig igenom det. Som jag varit inne på tidigare så gör jag ju förhållandevis bra och hårda pass lite oftare nu, förhoppningsvis gör det att jag kan hålla mig på någon form av okej nivå åtminstone. Det återstår att se, jag tycker ändå att jag känner mig skapligt stark i mina mått mätt. 

På grund av pissregnet idag så blev jag till och med tvungen att ta av mig mina Oakleys och sätta dom i nacken efter 40 minuter åkta, tänk att det ska regna varenda dag. Hur många dagar i rad med regn är vi uppe i nu? 1100 - 1200? Och det är ju inte på smått vis det regnar heller.


Under morgonpromenaden så blev jag såpass chockad att jag nästan fick en hjärtinfarkt. Efter närmare två år utan att det hänt ett dugg så verkar NCC ha vaknat till och börjat asfaltera en av de många grusbelagda bitar längs mina rullskidvägar. Sent ska syndaren vakna.

Inga kommentarer: