onsdag, september 12, 2018

74 kilometer löpning (sedan i lördags)


På toppen av Muskboberget. 

Ytterligare ett bra löppass är nu avklarat! Idag blev det 21,27 kilometer och 535 höjdmeter på mina två timmar jag var ute. Detta ger mig totalt 74 kilometer, 1815 höjdmeter och sju timmar löpning sedan i lördags. Jag var lite orolig att jag skulle ha ont i främst fötter och hälsenor/vader idag, kände lite i måndags, men det gick som tur är bra. Nu blir det vilodag imorgon, sedan en lättare jogg med skidprofilen på fredag, då kommer jag använda mina Hoka Clifton för att spara på benen. Därefter borde jag vara i hyfsat slag inför Träflasklöpet på söndag. Jag har gjort en plan ända till Lidingöloppet och det är endast fem löppass kvar tills dess, det tror jag räcker. Sista veckan inför loppet blir det uteslutande stakning, möjligen ett kortare löppass. 

Idag kändes det bedrövligt under den första timmen. Kanske för att jag åt mellanmål direkt inpå, eller på grund av mycket löpning på slutet, eller för att jag är allmänt sliten kanske?! Men under den sista timmen så kändes det bättre och jag kunde flyta på skapligt i fint tempo. Jag säger det återigen, den terräng och det underlag jag sprungit i på slutet med snittfarterna på de senaste passen på: 5,35, 5,51 och 5,39 min/km är utan att överdriva ett motsvarande snitt på under 5 min/km på platt asfalt eller grus. För att ge lite perspektiv till den som tror att jag lufsar fram, jag har sprungit på i hög AI i intensitet!

Nu ska jag försöka återhämta benen och strax börjar apples event, spännande!!

2 kommentarer:

Johan sa...

Kan skriva under på att stigarna där uppe på bergen är minst sagt rätt långsamma. Speciellt bitvis. Tycker de snittiderna låter rätt hårda. ;-)

Adam Steen sa...

Tack och tack! :) Japp, men det är galet fint. Som gammal Falu-patriot så måste jag motvilligt erkänna att detta slår allt annat i närheten!