onsdag, september 12, 2018

Anmäld till Lidingöloppet och Träflasklöpet till helgen


Äggmannen Alfons. Inatt så sov han ändå okej. Jag lade honom klockan 19 och då sov han ända till strax före klockan 22 när han fick ett riktigt skrikanfall. Då lät jag honom somna en stund i sängen med mig, innan jag åter lade honom i sin säng. Det blev lite smågnällande från och till, men han sov ganska okej till klockan 01, även jag turligt nog. Jag tog upp honom i sängen och hoppades på att få lite sömn och det fick jag faktiskt. Hela sju timmar klockade jag in på inatt, det känns närmast fantastiskt efter en natt i tortyrkammaren. Vi tror att det kan vara någon form av allergi som gör att han är gnällig på nätterna med sin mage som värker. Han har nämligen utslag runt munnen också, så jag har kommit fram till via Google att det kan vara någon form av sädesslagsallergi som spökar, så vi laborerar lite nu med att ta bort vissa födoämnen, hoppas det blir bättre. 

Jag anmälde mig till Lidingöloppet imorse, så nu är det definitivt. Jag är faktiskt taggad inför loppet och sugen på stt springa, det känns mycket roligare än hybris-Vasaloppet som jag inte är speciellt sugen på att köra. För att få till ett bra Lidingölopp så ökar jag på löpningen lite till, bland annat med ett nytt pass idag och sen Träflasklöpet 18 kilometer i Sundborn på söndag. Det blir lite ”gambling” med tanke på att jag lätt får känningar i vader och fötter framförallt vid mycket löpning. Så kanske springer jag bara 60-90 minuter idag och resten av tiden upp till två timmar kan bli stakning, det återstår att se. Samtidigt är känslan (troligen en felaktig sådan) att ju mer jag springer, desto sämre blir jag att springa. Så känns det även på stakning/rullskidor. Alltså min upplevda känsla under träning, inte någon tanke eller teori. 

Idag är jag åter i jobb, skönt med en uppfriskande cykeltur nu under morgonen. Det är med delade känslor som jag konstaterar att det börjar bli friskt ute. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Samma känsla här. Löpningen känns för mig bäst på våren precis efter skidsäsongen då man fått mkt mängdträning och tävlingar och är i "bra form".
Ju mer jag endast övergår till att enbart springa får jag bara småskavanker överallt och tappar successivt formen!

Adam Steen sa...

Förstår precis känslan!