måndag, september 10, 2018

Dödsdömt, men med ljusglimtar


Trots att mina nya Hoka Tracer 2 är röda så måste jag (motvilligt?) erkänna att dom är snygga och riktigt sköna. Liiite för tighta i framfoten (jag har normalt 42, dessa är 41 1/3), men jag hoppas dom går ut sig en aning efter några turer i dom. 

Två saker som jag idag är lite irriterad över (finns säkert mycket mer):

1. Det går långt över mitt förstånd att så många fortfarande röstar på Socialdemokraterna och Vänsterpartiet(-kommunisterna), men även övriga rödgröna. Det gör mig ledsen och besviken. De som röstat på dessa partier måste ju tycka att Sverige har skötts bra under de senaste åren och att dom tycker om bilbränder, kriminalitet, skattehöjningar och allsköns idioti. Nu kommer skatterna höjas ytterligare.  Jag har inte någon lust alls att betala mer skatt så att vi ska kunna försörja både invandrare och även många infödda som inte vill jobba. En punkt som jag tycker är skrämmande är att dom börjat prata om att höja beskattningen ytterligare på ISK-kontot. Ett konto som dom höjt skatten på tidigare, trots att dom lovat att inte göra det. Vad sänder det för signaler till folk, att man ska skatta på sparade och redan skattade pengar, men samtidigt har vi ränteavdrag. Folk ska alltså hellre låna än spara. Tragiskt. 

2. Sömnbristen. Vi har fått Alfons att somna själv i sin säng varje natt nu på slutet, det är ett stort steg i rätt riktning. Han sover sedan ett antal timmar, vaknar lite smått och gnyr, men somnar oftast om av sig självt. Men någonstans omkring 00-04 (oftast kring 00) så vaknar han och brukar vara otröstlig, vi tar då upp honom efter en tids gnällande/skrikande. Sedan får han sova i sängen, men han kastar sig runt, vrider sig, vänder omkring och kan inte ligga still, samtidigt som han gnäller och gnyr. Ganska kämpigt och enerverande. Jag har ingen aning om hur eller när det ska bli bättre. Hoppas verkligen han kommer kunna sova nätterna igenom någon gång inom en snar framtid. 


Han är ju söt i alla fall, vår älskade Alfons

Nu till något roligare:

Förra veckan så fick jag till en riktigt bra träningsvecka. Av sex träningspass så var fem hårda. Jag har dravlat om det där med lite timmar många gånger nu, så jag ska försöka undvika det. Men hur som helst så blev det fem givande och tuffa träningspass:

- Måndag: Gym och stakstyrka
- Tisdag: Löpbandsintervaller
- Onsdag: Lugnt klassiskt
- Torsdag: Stakintervaller

- Lördag: Lång och halvhård löpning
- Söndag: Gym och spurter

Jag hade ju ett träningsuppehåll på tre dagar på grund av en lättare förkylning inför förra veckan också. Det var inte en sådan allvarlig grej, annars hade jag givetvis inte matat på som jag gjorde.

Idag så blir det en lite annorlunda måndag mot vanligt, jag kommer planera veckorna och försöka ha vilodag under en av de tre jobbdagarna (ons-fre), då jag tycker det är kämpigast att träna under dessa dagar. Det vankas fasta till kvällen, vi ska strax ut på tio kilometers promenad, sedan kommer min mamma hit i eftermiddag och jag ska ut på ett löppass då på cirka två timmar. 

5 kommentarer:

Johan Berg sa...

Faktum är att det blev status quo med ett starkare SD och ett starkare kommunistparti. Fakta är också att det är 60-40 i överläge för ickesocialistisk politik. Precis som efter förra valet alltså...

Alliansen verkar av någon bisarr anledning inte fatta detta dock. Särskilt inte C och L...

SD är kingmaker och bestämmer vilken sida som ska genomföra stora delar av SDs politik. Eller så gaddar sig alla samman mot SD (och kanske mot M och KD...) i en en DÖ 2.0...

Adam Steen sa...

Japp. Men jag har en dålig känsla i magen..

Johan Berg sa...

Ja, C och L går inte lita på tyvärr.

Gustaf sa...

Självironin i "infödda som inte vill jobba"...

Adam Steen sa...

Nej tyvärr.

Kul kille..