söndag, september 23, 2018

Frivändningar, bänkpress, spurter och annat roligt


Hej hej!

Idag blev det ytterligare ett hyfsat tidigt träningspass, jag blev klar före klockan 11 och då tog passet nästan tre timmar. Tidigare har jag fått för mig att Actic Maserhallen öppnar klockan 10 på helgerna, men det visade sig att dom öppnar redan klockan 08 för oss med gymkort och ”tagg”, perfekt!

Jag stakade till och från gymet på Elpexfyrorna, precis som vanligt. Efter gymet så körde jag även mina tio spurter i en lätt uppförsbacke. Fem stycken med stillastående start och fem stycken med flygande start. 25 staktag med maximal insats vardera. Tufft och jobbigt. 

Huvudsyftet med passet var ändå styrkan på gymet och detta körde jag idag:

- Uppvärmningsövningar, 30 kilo: 10 kickstöt, 10 lutande rodd, 10 overhead squats

- Frivändningar 4 x 4, 77,5 kilo 
- Bänkpress 4 x 4, 80 kilo
- Lutande rodd 4 x 4, 70 kilo

- Magchrunches i cable cross 4 x 4, 109 kilo
- Tricepspress i cable cross 4 x 4, 82 kilo

- Chins 10 x 10, start varje minut

- Fyra TRX-övningar med fokus på bål och triceps

Ett riktigt bra och tufft gympass åter avklarat. Nu är det endast sex styrkepass kvar på mitt program, skönt är bara förnamnet. Frivändningarna var riktigt tuffa och jobbiga idag, det blir en del laddning och försök att fokusera mellan lyften, jag tappade stången redan i första setet och på andra lyftet. Trodde då att jag skulle behöva sänka vikterna, men det gick vägen! 

2 kommentarer:

Anders sa...

Starkt! Räknar du med styrka i träningsdagboken? förstår inte riktigt varför många inte gör det, det är ju träning eller hur? Så länge man pushar på lite så klart.

Adam Steen sa...

Tack! Många räknar det som antal pass. Bara man alltid gör lika och endast jämför med sig själv så spelar det ingen roll. Men visst, jag håller med dig. På dessa pass räknar jag 40 minuter i träningstid, men jag är i gymet i cirka 90 minuter. Sen räknar jag också rullskidåkningen dit och hem såklart :)