fredag, september 21, 2018

Stakintervaller 5 x 5 + 10 x 10"-20"


Goder afton!

Jag är för en stund sedan hemkommen från ett nytt stakintervallpass. Förhoppningarna inför detta pass var att inte ha "nu lägger jag av"-känsla, utan något bättre än det och planen var satt till endast 30 minuter effektiv intervalltid för att inte bränna alltför mycket energi. Jag har tidigare kört de flesta av mina intervaller bortåt Lindan och Hjärpbo, men eftersom att dom gräver upp halva Borlänge för fiber (säkert något riktat personligen mot mig, så att jag inte kan fullfölja mina intervallpass enligt plan) så tänkte jag idag ut en ny vettig intervallslinga uppe i Skräddarbacken. Jag tyckte jag lyckades riktig bra med den slingan som ser ut som följer:


Ut på Skräddarbacksvägen där det är uppför till en början och sedan platt, in höger och sedan höger igen nedför Bjugg Görans väg på bussgatan, där är det mestadels platt och utför. En perfekt slinga med lagom av allt helt enkelt


Här har ni lite grafer och siffror från en av intervallerna, enligt min Polar-klocka

(Klicka på bilderna för större storlek)

Jag tyckte denna slinga var så bra att jag kommer använda den mer framöver, kanske även snurra runt den när jag ska köra 60 minuter kontinuerligt nästa gång. Jag kom inte ända runt på mina fem minuter, så slingan är uppskattningsvis ganska exakt två kilometer lång, perfekt!

Planen för dagen var 5 x 5 minuter + en avslutande 5 minuter 10"-20", allt med 1,5 minuts vila mellan. Jag körde med Elpexfyror bak och treor fram, här är siffrorna:

Första: 1,87 kilometer, 25 höjdmeter, 15 fallmeter, 153 snittpuls, 160 maxpuls, 22,3 km/h snittfart

Andra: 1,89 kilometer, 25 höjdmeter, 15 fallmeter, 159 snittpuls, 169 maxpuls, 22,5 km/h snittfart

Tredje: 1,87 kilometer, 25 höjdmeter, 15 fallmeter, 162 snittpuls, 170 maxpuls, 22,4 km/h snittfart

Fjärde: 1,89 kilometer, 25 höjdmeter, 15 fallmeter, 165 snittpuls, 174 maxpuls, 22,6 km/h snittfart

Femte: 1,90 kilometer, 25 höjdmeter, 15 fallmeter, 167 snittpuls, 175 maxpuls, 22,6 km/h snittfart

Fina siffror, skaplig känsla och okej puls ändå. Ett bra pass helt enkelt, skönt!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Bli inte överkörd av Team Skåne på Lidingö loppet nu, skulle se fördjävligt stillastående ut

Adam Steen sa...

Nej, jag ska försöka hålla mig ur vägen!

Anonym sa...

Har hört att Johan Olsson ska försöka hålla ryggarna på Sthlms Rullskidklubb på Lidingö. Han är tveksam om han pallar sub 3 min/km som är deras beordrade utgångsfart. Iofs brukar han alltid baissa sig själv men här tror jag faktiskt att han är orolig på riktigt!

Adam Steen sa...

Oj jävlar. Ja, det kommer bli en närmast omänsklig uppgift. Han lär göra en insats likt femmilen på VM 2013, minst!