måndag, oktober 08, 2018

60 minuter tröskel med 10 impulser på ny intervallbana i Skräddarbacken!


Ny vecka och ny intervallbana.

Jag höll på att få hjärtstopp imorse av chocken när jag insåg att dom äntligen lagat den biten på cykelbanan som korsar Tuppes väg, det tog bara två år (och typ tio mail till Borlänge kommun + Borlänge energi) för dom att göra det, bra jobbat! 

Jag klev i mina Elpex-rullskidor med fyror bak och treor fram, drog upp till Skräddarbacken och körde ett varv på min nya intervallbana. Banan var med facit i handen rätt så bra, några kurvor, en bra uppförsbacke och två ställen där jag kunde stå i fartställning. Betydligt roligare än den tidigare banan, dessutom så slapp jag åka i en bussfil och det var rätt lite trafik. Guldbana! 

Planen för dagen var att smälla av ett 60 minuter långt tröskeldrag, med 10 impulser (12 stavtag maximal insats var sjätte minut). Givetvis så blåste det stundtals orkanvindar, även om jag åkte i en hyfsat vindskyddad terräng och såklart så var det småregn som gjorde asfalten pissblöt. Men så är det ibland, bara att acceptera läget, jag höll i alla fall huvudet vid gott mod hela passet igenom. Jag körde med mina Oakley Radar EV idag, brukar inte göra det när det regnar, men idag så fungerade det bra, trots att jag inte har vindrutetorkare på dom.  

Trots att jag hade tränigsvärk sedan styrkan igår så kändes intervallen rätt så bra, pulsen kom upp hyfsat också och jag fick till ett väldigt bra pass helt enkelt. Förhoppningsvis så ger dessa pass mig något bra inför vintern. Jag gjorde två Strava-segment på banan, ett i stigningen och ett nästan hela varvet runt, här är varvtiderna:

5,17
5,15
5,14
5,19
5,17
5,22
5,25
5,28
5,23
5,21
5,14 

Elva varv alltså. Här har ni lite kurvor:


Klicka på bilden för att få den större

Siffrorna från det 60 minuter långa draget: 20,64 kilometer, 165 snittpuls, 180 maxpuls, 330 höjdmeter, 20,6 km/h snittfart.

En bra start på veckan!

2 kommentarer:

Elis sa...

Kul o läsa din blogg! Är uppe i Borlänge ibland hos svärföräldrarna i skräddarbacken. Ska testa din intervallrunda nästa gång👍

Adam Steen sa...

Tack för det! Okej, grymt. Gör det gärna :)