lördag, oktober 20, 2018

Bra tider i Romme!Hejsan!

Idag gick det riktigt bra att springa eller vad man nu kallar elghufs. Jag hade sällskap av Elis Weslien på de två första, eller jag var lite före, men vi tränade ändå tillsammans, sedan begav han sig iväg på nya äventyr. Trevlig bekantskap hur som helst, kanske kan det bli fler pass framöver?!

Efter en uppvärmning på drygt 20 minuter så satte vi igång med elghufs-intervallerna uppför grusvägen i Romme alpin. Enligt mitt segment på Strava så har backen följande siffror (jag har dragit upp startpunkten med några meter och kortat ned målpunkten med det samma, för att verkligen få med backen när jag väl kör): 2,16 kilometer, 232 höjdmeter, 11% snittlutning. Fin backe med andra ord. Eftersom att planen var 4 x 15 minuter så fick jag vackert springa lite fram och tillbaka uppe på toppen, för att få ihop min planerade tid, en lösning som jag tycker fungerar ypperligt. 

Här är siffrorna från de fyra intervallerna:

Första: 2,80 km, 245 höjdmeter, 168 snittpuls, 175 maxpuls

Andra: 2,77 km, 250 höjdmeter, 171 snittpuls, 179 maxpuls

Tredje: 2,74 km, 255 höjdmeter, 170 snittpuls, 178 maxpuls

Fjärde: 2,74 km, 240 höjdmeter, 174 snittpuls, 182 maxpuls

Lägg där till att jag tappade spetsen från trugan i mitten på den tredje intervallen, så jag slant väldigt mycket med vänsterstaven under de sista 1,5 intervallerna. 

Kroppen kändes lite seg innan idag, vi var ju på middag hos mina föräldrar igår med efterföljande fika, dessutom så stannade vi till på en affär längs hemvägen och köpte oss lite lösgodis för första gången på länge. Efter att vi ätit upp godiset så mådde jag rätt dålig, vilket aldrig hänt förut, speedad, hög puls och svårt att somna. Usch alltså, trodde aldrig jag skulle skriva det men socker och godis är fan inte bra, det märkte jag tydligt igår. Allt det till trots så kändes intervallerna väldigt kontrollerade och bra idag, det var jobbigt i det branta partierna, men så fort det planade ut så återhämtade jag mig direkt. Kul att det kan kännas bra uppför för en gångs skull. Förhoppningsvis är det inte bara för att jag eventuellt är i form, utan också för att jag har höjt mig en aning. 

Enligt tiderna på segmentet som jag nämnde ovan så tog jag KOM (11.52) och slog mitt personliga rekord med 12 sekunder, men den gången jag hade det tidigare KOM:et (12.04) på så var det bara en av gångerna som gick snabbt. Vanligen brukar jag ha tider på omkring 13-14 minuter. Idag så hade jag enligt segmentet: 11.52, 11.56, 12,06 och 12,06. Inte illa va? Dessutom lägre puls än vad jag tidigare brukar ha, mer kontrollerad känsla med kanske en växel till att ge och jag kände det som att jag fick in syre och kunde syresätta mina muskler idag. Hoppas det fortsätter så även på skidor framöver!

Totalt blev det 1160 höjdmeter, 2,10 timmar och 20,00 kilometer, bra pass!


Mina bästa tider i Romme

Inga kommentarer: