onsdag, oktober 24, 2018

Cyklat igenom Sveriges fulaste stad och lite spartankar


Morgonen började med en cykeltur igenom #Sverigesfulastestad, alltså Borlänge. Det kommer kanske inte som någon överraskning att staden blev utsedd till det. Jag är ju en Falun-patriot, men sedan jag har flyttat till Borlänge så har jag börjat gillat staden allt mer. Men när jag pratar om staden så menar jag inte själva centrum och den biten, jag pratar då mest om träningsmöjligheterna i närheten av där vi bor. Dessutom så är ju området med en massa affärer kring Norra Backa grymt bra! 

Idag så ska jag vila efter sex fina träningsdagar i ryggen och det ska bli grymt skönt! Men givetvis bara för att det är vilodag så rör jag på mig lite med promenader och cykelpendling. 

Det börjar ticka mot lön för de flesta, dock inte mig som fick för mycket förra månaden. Typiskt det med tanke på nedgången på börsen. Jag fick ge mig själv lite lön från bufferten, det funkar det med om det inte blir ofta. Mina regler som jag oftast försöker följa när det kommer in lite deg är att jag direkt sätter in hälften till Avanza och köper aktier för. Den andra hälften delar jag på tre och pytsar ut till följande: Visa-kortet (använder ett från OKQ8 för att slippa kortavgiften), Lendify och sparkonto (använder Bluestep med 0,75% ränta). Övriga kostnader, fakturor och annat försöker jag undvika så gott det går. På så sätt får jag ändå en hyfsad sparkvot och sparpeng varje månad. 

Jag ska försöka få till en utbildning sen efter detta skolåret, så att jag sedan kan tjäna lite mer pengar och därefter kunna gå i pension i hyfsad tid. Jag förstår inte hur folk blir upprörda över att ”vi ska jobba tills vi blir 70”, eller vad tidningsrubrikerna skriker om. Folk får väl skärpa till sig vad gäller sparande, man kan inte leva upp lönen varje månad och sedan när man blir pensionär så får man en mycket mindre del av lönen och tror att det ska gå? Det gäller att ha koll på sina utgifter och försöka spara undan varje månad, helst i aktier så att man sedan kan inkassera utdelningar. Svårare än så behöver det inte vara ju, men tydligen för de flesta när pengarna bränner i fickan.. 

Inga kommentarer: