måndag, oktober 22, 2018

En timme tröskel med impulser, runt mina båda intervallbanor


Dagen till ära så hade jag nya stavspetsar, det syns dock inte på bilden. Det syns heller inte att jag åkte på mina Elpexrullskidor med fyror bak och treor fram

Så var ett nytt 60 minuters tröskeldrag avhandlat, idag så kombinerade jag mina två intervallbanor i Skräddarbacken, det fungerade smidigt faktiskt. Jag började med sex var på banan nere vid Kalles väg, sedan tog jag mig uppåt till banan uppe mot Dammyran (där hann jag med fyra varv). Det var kanske ingen skräll att det skulle blåsa orkanvindar även idag, än mindre skräll att de mesta av vindarna var emot mig. Jag höll dock gott mod och gnetade på, det var en stabil känsla passet igenom och jag tyckte jag orkade hålla bra fart hela tiden. Dessutom så fick jag upp skaplig puls också, så det var skönt. Som vanligt så körde jag också en impuls eller spurt på 12 stavtag var sjätte minut, det tror jag ger bra. Dels så blir det ju ett avbrytande mönster och dels så blir det hela jobbigare helt enkelt. 

Här är siffrorna från intervallen:

60 minuter, 21,12 kilometer, 310 höjdmeter, 295 fallmeter, 167 snittpuls, 179 maxpuls och 21,1 km/h snitthastighet

Karta och kurvor:


Det röda strecket är dagens 60 minuter


Om man tittar på pulskurvan så ser man att pulsen sjunker mycket på de första sex varven på bana 1, det är när jag står i fartställning. På bana 2 så är det ingen fartställning alls, så där blir pulsen jämnare

Inga kommentarer: