måndag, oktober 15, 2018

Högskolepoäng, börstankar och sömn


Foto: Lars Dafgård 

Ni hittar en artikel från lördagens Beat the mountain hos DT.se här.

Tjenare alla glada måndagsmänniskor. 

Något som är jäkligt skönt är att slippa denna söndagsångest som lätt kan infinna sig om man jobbar måndag till fredag. Nu när jag är pappaledig de två första dagarna var vecka så känns det inte speciellt ansträngande att jobba endast onsdag, torsdag och fredag. Tanken är att jag ska vara pappaledig som nu hela vägen till skolavslutningen i juni, hur skönt är inte det då?! Därefter så har jag inte bestämt mig för hur jag ska göra, men någon form av ändring måste jag ju få till. Kanske kontaktar jag en studievägledare och ser vad jag kan göra med mina 136,5 högskolepoäng (läste två av tre år på sport management-programmet i Falun 2004-2007, plus någon extrakurs inom idrott). Borde ju gå att få till en examen där, annars är tanken att utbilda mig vid någon yrkeshögskola. Under den tiden så kanske jag eventuellt kan hitta någon form av extrajobb, alternativt jobba lite extra som vikarie på en skola. Det har ju löst sig tidigare i livet och borde väl göra det nu också. 

Efter en helg av väntan på att börsen ska öppna igen så är det nu inte långt kvar. Blir det fortsatt nedgång, eller vänder det nu kanske? Jag är osäker nu på kort sikt, men inte speciellt orolig om jag blickar framåt lite längre. Tanken är att sitta kvar på alla mina egna aktier under väldigt lång tid, medan jag kommer sälja av lite av de jag köpt på kredit, om börsen börjar vända uppåt. Men jag försöker ha is i magen och inte handla i panik. De jag handlat på kredit är i princip endast investmentbolag (Investor, Industrivärden, Kinnevik och Latour). 

Dagens uppgifter är att gå en sväng till affären för att handla mat och panta burkar. Måndagar innebär numera alltid måndags-tacos. Finns inte så mycket bättre sätt att inleda en vecka på. Förutom att handla så ska jag även köra ett styrkepass, nu kliver jag ner på två repetitioner per övning och fem set. Det kan bli spännande. Mina ben är fortsatt riktigt slitna sedan loppet i lördags. 

Vi gick till sängs före klockan 21 igår, men Alfons har börjat vara smågnällig på nätterna igen och det var min natt att sova med honom. Han har ätit lite sämre på dagarna och vill äta en massa ersättning på nätterna. Det leder till en gnällig Alfons med en riktigt kissfylld blöja. Allt det till trots så fick jag sova strax över åtta timmar inatt, med en avslutning på nästan en timmes ensam sömn när Amanda gick upp på morgonen och tog Alfons innan hon började jobba, guld värt. 

Avslutar med tre bilder:Foton: Beat the mountain

Forcerar hindren i mina Icebug Acceleritas 6. Jag värmer dock alltid upp i mina Hoka One One Napali, det är en galet bra sko även det. Jag har aldrig haft ett sådant bra och komplett "skostall" som nu!


Igår gjorde jag en knäckepizza med köttfärs, tomat och ost, den blev god!


Inga kommentarer: