onsdag, oktober 24, 2018

Måste skaffa kläder inför vintern

Tja allihopa!

Ni har säkert också lagt märke till att vi går mot kallare tider. Jag tycker om vintern så jag är verkligen inte en av alla dem som sörjer det, men nu när jag har ett barn har jag fått inse att det gäller att se över innehållet i vintergarderoben så jag inte förfryser rumpan när Alfons vill vara ute och leka. Jag trivs bäst när jag kan klä mig enligt lager på lager under vintermånaderna så jag har redan skaffat ett ordentligt underställ som jag tänker att jag bara ska ha när jag är ute med Alfons. De kläder jag använder för träningen känns kanske inte så fräscha att använda för det ändamålet.

Jag har hittat ett par snygga täckbyxor från engelbert strauss nu som egentligen kategoriseras som arbetskläder. Min erfarenhet säger dock att abetskläder ofta är mycket mer rörliga och praktiska än kläder man hittar i var och varannan butik. Framförallt gillar jag att byxorna jag tittar på har många fickor. Det verkar vara standard för nästan alla vinterplagg i just den här butiken så jag tror jag ska titta om jag hittar en passande jacka också. Det fanns en hel del snygga funktionströjor och nu vet jag att Amanda behöver en ny sådan så jag ska be henne kika på sidan också.Bild: Elljusspår på Gruvberget i Boden av Andreas Lakso (CC BY-SA 4.0)


Det har ju inte kommit någon snö ännu men jag tror det bara är en tidsfråga före det händer. Jag hoppas den här vintern blir bra och att jag också kan ta med Alfons ut till skidstugan i Bergebo. Han är kanske lite för liten ännu för att själv kunna stå på skidor men pulka brukar gå hem hos alla ungar. Frisk luft tar ju ingen skada av, snarare tvärtom. Det väcker både hjärnan och kroppen till liv.

Det här med att få barn att röra på sig verkar vara problematiskt för många föräldrar. Jag tror på att introducera motion till barn rätt tidigt, utifrån deras egna förutsättningar så klart. Det viktigaste är förstås att de ska tycka att det är kul att röra på sig och resultaten de presterar är inte det avgörande. En grej med att röra på sig är att man får träna upp sin kroppsmedvetenhet, styrka och flexibilitet och jag tror helt enkelt det ger en bra grund till barnen som de har nytta av senare i livet. Jag ser också fram emot att få ta med Alfons på mina egna träningar när han blir lite äldre, så kan vi umgås på det sättet.


Bild: Pixabay


I dag har jag planerat en lite lugnare dag. Jag tänkte ta en promenad med Alfons och Amanda lite senare ikväll, men något mer har jag inte planerat in. Egentligen borde jag rensa ur förrådet på gamla träningsskor, men det känns som ett projekt jag gärna skjuter framför mig så länge det går. Som bekant är det ju inte alltid så himla roligt att ta tag i sådana saker. Tror jag helt enkelt ska följa utvecklingen på börsen istället. Det händer ju så många grejer nu och det gäller att hålla koll på allt.

Inga kommentarer: