torsdag, oktober 11, 2018

Rättstvister


Tjenare mina bloggläsare.

Att hamna i diverse tvister är ju oftast något man så långt det bara går vill undvika, i alla fall jag. Råkar man i tvist mot en privatperson eller ett företag så tror åtminstone jag att det bästa man kan göra då är att anlita en advokat eller jurist, exempelvis från en firma vid namn Advokatfirman Bosten

Om man exempelvis har anlitat en hantverkare, vilket vi gjort vid delar av renoveringen på vårt hus. Eller som när jag sålde min lägenhet med hjälp från en mäklare. Vid dessa nyss nämnda tillfällen så kan det ju uppstå tvister på ett eller annat sätt. Det finns ju bland annat TV-program som tar upp oseriösa hantverkare som ställs "inför rätta" direkt i rutan. Vilket jag tycker är bra, gör man ett oseriöst jobb så ska man givetvis åka dit! 

Tack och lov så har vi klarat oss ifrån både oseriösa hantverkare och mäklare, vilket då givetvis har gjort oss förskonade från tvister. Men skulle en sådan tvist dyka upp så skulle jag inte tveka på att ta hjälp av en jurist. 

Det kan ju handla om en fastighetstvist som uppstått när man säljer lägenheten och  inte blir överens med köpare/mäklaren av någon anledning. Så det kan ju vara viktigt att syna alla kontrakt och så vidare som skrivs på från alla parter. Vad gäller hantverkstvister med så kan det ju bland annat handla om dåligt utfört eller slarvigt arbete, kanske även dåligt material och så vidare. 

Jag är väldigt noggrann i mitt val med hantverkare och även vid valet av mäklaren tidigare, för att undvika tvister i största möjliga mån, men ibland är ju oturen framme och då kan det ju vara bra att veta att det finns hjälp att ta till.  

Inga kommentarer: